FAHRETTİN MASUM BUDAK


TOMARZALILAR VAKFI DAVA ADAMLARINI AĞIRLADI

Cerrah Paşa'da "aksakallı dava adamları" hatıralarına ve örnek davranışlarına bir büyük coşkuyu daha eklediler.


Bu seferki toplantıyı Tomarzalılar Vakfı üstlenmişti. Bu Kültür ve Dayanışma Vakfı bugüne kadar yüzümüzü ağartan çok büyük işler yapmışlar ama bundan ne yazık ki bizlerin haberi olmamış... 

 

Vakıf Başkanı Yaşar Karayel ve yönetimi, önce metruk ve harabe görünümü veren burasını adeta yeniden ihya etmişler. Daha sonra da halka yönelik hizmetlerini şimdiki seviyeye çıkarmışlar. 

 

Vakıf Başkanı bilgi verirken şunları söyledi: "Yılda 300 öğrenciye burs veriyoruz. Her gün burada 300 kişiye yemek çıkarıyoruz. Biz ülkücüler olarak bu işlerde çok geç kaldık. Ama geç kalmayı düşünmeden işe koyulduk ve bu seviyeye geldik" dedi. 

 

Onun bu konuşmalarını dinlerken aklıma bizim aksakallı değerli dava adamımız Erhan Özunç geldi. 

 

Erhan Bey ve arkadaşları da kurdukları "Kadim Yurtlar Derneği" ile ta Afganistan Türklerine, Suriye Türklerine ve Afrika Müslümanlarına kadar azımsanmayacak yardım eli uzatıyorlar. 

 

Bu tür yardım kuruluşlarımızın giderek çoğalıyor olması ülkücüler nezdinde ve tabanda memnuniyetle karşılanıyor.

 

Konuya dönecek olursak; toplantıların bir güzel tarafı da katılım sağlayan dava adamlarına sırasıyla konuşma hakkı tanınmasıdır. 

 

Çağımızın Dede Korkut’u ve Aksakallımız Orhan Çakıroğlu Bey, sırayla herkese konuşma imkanı sunarken mümkün mertebe adalet çizgisinden çıkmamaya özen gösteriyor. Ancak bazen bu kuralın dışına çıkanlar da olmuyor değil.

 

Bu defaki toplantımıza Genel Kurmay eski Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın da katılım sağlaması renkli ve farklı görüntülerin doğmasına sebep oldu. 

 

Sayın Hulusi Akar söz alma ve konuşma bölümünde ülkücü hareketten ve milletimizin yüksek ferasetinden bahsederek "Ülkücüler aziz milletimizin sigortası ve temel taşıdır. Türk milleti var oldukça sizler de var olacaksınız" diyerek ülkücü Taşmedreseli aksakallılardan övgüyle söz etti. 

 

"Sizlerin eylemi de ameli de fikri de mukaddes bir hedefe varmak içindir" dedi. Bir Genel Kurmay eski Başkanı ve Milli Savunma Bakanı'nın ağzından Ülkü, Kızılelma ve Turan gibi kavramları duyup da gururlanmamak mümkün değildi. Bu anlam yüklü sözlere muhatap olan Taşmedreseli ülkücüler bir anda mazinin derinliklerine gitmek zorunda kaldılar! 

 

Aksaçlı ve aksakallı ülkücülerin davayı, ülkü yolunu, Turan'ı ve Kızılelma'yı farklı bir partinin bakanının ağzından dinlemesi salona ayrı bir atmosfer ve ayrı bir güzellik getirdi. Bütün bunlar bizlere, nereden nereye geldiğimizin işaretlerini gösteriyordu. 

 

Hulusi Bey'in ayrıca Türklüğün vazgeçilmez ülküsü olan Türk Birliği'ne yönelik olumlu cümleler sarf etmesi ve binlerce yıllık Türk tarihine değinmesi, bu davaya ömür harcayanlar tarafından takdirle karşılandı.

 

Milletvekili Hulusi Bey'in Cumhur İttifakı'nın mimarı olan Devlet Bahçeli’den övgü ve takdirle söz etmesi ise, fedakarlık abidesi ülkücülerin en fazla altını çizdiği cümlelerden biri oldu.

 

Diğer yandan İstanbul İl Ocak Eski Başkanı Erdem Karakoç ile Eski Milletvekili ve Meclis Amiri Ahmet Çakar'ın yüksek hitabet içeren konuşmaları görülecek estantanelerden bazılarıydı. 

 

Karakoç "Varlığımıza kastedenlerle müzakere ederek değil, mücadele ederek ile cevap vereceğiz" diyerek oynanan oyunlara dikkat edilmesini istedi. Her iki konuşmacı da Cumhur İttifakı'nın desteklenmesinin ülke adına sayısız fayda sağlayacağının üzerinde durarak, güvenlik politikalarının önemine atıfta bulundular.

 

Emeği geçenleri kutluyor, Cumartesi Aksakallılar Toplantıları'nın devamını diliyorum.

 

Topluca atan yüreklere selam olsun!

 

FAHRETTİN MASUM BUDAK