Şaban KARDEŞ


Meslekte Çıtayı Yükselteceğiz!

Gündemin peşinden sürüklenen değil gündem belirleyen bir gazete olarak yoğun ve yorucu bir haftayı geride bıraktık. Bir yenisinde çıtayı daha da yükseltme inancı ve hedefiyle bugün itibariyle başlıyoruz.


DÜNYA KAYNARKEN

BİZ DE KAYNIYORUZ

Memleket bir konulu gündemlerden bir + bir konulu gündemlerle yoğunlaşmış halde. Önümüzdeki pazar gününe kadar doğal ve kalıcı gündem referandum. Geçen haftanın artı biri Suriye’deki kimyasal saldırı ve bu saldırının rejim tarafından yapıldığı gerekçesiyle ABD müdahalesi oldu. Dünya sanki 3’ncü Dünya Savaşı’na gebe. Dileriz Ortadoğu’da bir an önce ve artık barışın dili hâkim olacaktır. Bize düşen yerelimizi de etkileyen yurt ve dünya gelişmelerinin yerelimize olan etkilerini irdelemek olacak.

HABER AYRINTIDA GİZLİ

Biz dahil yerel gazetelerin kendi çabası ile oluşturduğu genel veya özel haberlerin yanı sıra önemli haber kaynaklarımızdan biri belediye basın bürolarından gönderilen haberler. Biz belediye basın büroları dahil benzer yöntemlerle tarafımıza ulaşan her haber bilgisi ve basın açıklamasında da farklılığımızı sergilemeye çalışıyoruz. Özellikle belediye basın bürolarından gönderilen haberlerde atılan başlıklar kişiyi ön plana çıkartan anlayışta oluyor. Halbuki haberi okuyunca çok ilginç ayrıntılar var. Bunlardan biri AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı ziyaretinde, Başkan Eşkinat’ın talebi oldu.

KÖYLER MAHALLE

OLDU DA İYİ Mİ OLDU

Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi yapılanması ile birlikte mahalleye dönüştürülen köylerin eski statüsüne kavuşturulması gerektiğini söyledi. Malum, siyasetin tek gündem konusu referandum ancak hayat devam ediyor, edecek. Referandum, 16 Nisan sonrası da sonuçları üzerinden bir süre tartışılacak sonra hayat normal seyrine girecektir. Başkan Eşkinat’ın köylere eski statüsünün verilmesini istemesinde muhakkak somut gerekçeler de vardır. Referandum ile yoğunlaşacağımız hafta sonrası bizler de kimi konulara daha yoğun eğilme fırsatı bulacağız.

TARIMDA ÇANLAR

KİMİN İÇİN ÇALIYOR

Geçen haftanın bir diğer ilginç vakası Çorlu Belediye Meclisi’nde de gündeme gelen, kiraya çıkartıldığında kiracı bulunamayan ve satışa çıkartılan tarım arazileri oldu. Konu komisyona havale edildi. Muhtemelen önümüzdeki ay karara bağlanacaktır. Trakya’da tarım bölgemizin çok önemli geçim kaynağı. Aynı zamanda sadece bölgemizi değil ülkemizi de ilgilendiren bir üretim söz konusu. Önce sanayiye, sonra sanayinin getirdiği göçle konutlaşma ile birlikte yeni neslin tarım dışı alanlara yönelmesi açıkçası kaygı verici. Bir taraftan enerjide dışa bağımlı olduğumuz gerekçesiyle yenilenebilir enerji kaynakları yerine başta Avrupa olmak üzere dünyanın gündemden kaldırdığı kömürlü termik santraller… Tarımda kendi kendine yeten sayılı ülkelerden biriyken tarım politikamızda ülkemiz geleceği için riskler taşıyor sanki.

8 MART’I, 19 MAYIS’I

BEKLEMEK ŞART MI

Marmara Haber’de son zamanlarda yaptığımız hamlelere ilişkin yapıcı eleştirilerinizi almaya başladık. İçerik haliyle haberlerin alakasız sayfalarda, karman çorman verildiğine dair eleştirileri de dikkate alarak hayli süredir içerik itibariyle konu bütünlüğünü her sayfada sağlamaya çalışıyoruz. Düne kadar sadece sporla sınırlı olan bu kümelenmeyi hayatın diğer alanlarında da oturtmaya çalıştık. Bir de alabildiğine pek gündeme gelmeyenleri gündeme taşımaya çalışıyoruz. Örneğin geçtiğimiz hafta içinde çocuk, hayvanseverler ve sokak hayvanları, kadın… merkezli çalışmalarımız oldu. Ekonomi ve siyaset zaten her günün kaçınılmaz gündemi oluyor.İster istemez ihmal ettiklerimizi zaman zaman o tür çalışmalar ile hatırlatacağız. Kadını hatırlamak için 8 Mart’ı, çocuğu hatırlamak için 23 Nisan’ı, genci hatırlamak için 19 Mayıs’ı beklemek şart değil.

EN İYİSİNİ HAK

EDİYORSUNUZ

Biz sizlerden gelen beklentileri her daim dikkate alarak gerek daha çok okunan ve yazdıkları konuşulan, toplumun her kesiminin bir şekilde kendini bulabileceği gazete çıkartmak için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu hem bir tüketici hakkı, hem sizin her zaman en iyiyi hak ettiğinize olan inancımız, hem karınca kararınca mesleğimizin çıtasının yükseltilmesi için olacak.

BİRBİRİMİZE MECBURUZ

Bir sonraki Marmara’dan Mektup Var’da Türkiye yeni bir sabaha uyanmış olacak. Ya mevcut sistemle yolumuza devam edecek ya da sistem değiştireceğiz. Kararınınız her ne olursa olsun, her ne olacak olursa olsun sandığa gitmeyi, yurttaşlık görevinizi yerine getirmeyi ihmal etmeyin. Bölgemiz bu süreci geneli bir iki küçük tatsız vaka hariç olması gerektiği şekilde; huzur, barış ve tahammül içinde geçirdi. Aynı ortamın bu hafta da sürmesini dileriz. Görüş ve düşüncemiz her ne olursa olsun, karşılıklı saygı duyulası farklı görüşlere sahip olmakla birlikte birbirimize mecbur olduğumuzu unutmayalım.

Haftanız sağlıklı, mutlu ve keyifli geçsin…