Yurtlara başvuru süreci başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurtlara başvuru sürecinin 29 Ağustos itibariyle başlatıldığını açıkladı.

TÜRKİYE 29.08.2023 16:40:00 0
Yurtlara başvuru süreci başladı

KYK yurtları ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “28 Ağustos itibariyle üniversite kayıtları başladı. Biz de şu anda yurtlarımıza başvuru sürecini başlattık. Başvuru süresi 2 Eylül günü saat 23:59 itibariyle sona erecek. Yerleştirme sürecimiz her zaman olduğu gibi adil, şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleşecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 


“950 BİN YATAK KAPASİTESİYLE HİZMET VERECEĞİZ”


Bu eğitim öğretim yılında 950 bin yatak kapasitesiyle öğrencilere hizmet vereceklerini söyleyen Bakan Bak, “Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtları öğrencilerimizin evidir, yuvasıdır. Yurtlarımız zor günlerde de aziz milletimize kapılarını açarak güçlü bir altyapıya sahip olduğunu göstermiştir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerde başarılı sınavlar verdik hep birlikte. Covid-19 pandemisinde 150 bini aşkın misafirimize yurtlarımızda ev sahipliği yaptık. 

Yangınlarda, sellerde, depremlerde ivedilikle çözüm ortaya koyarak vatandaşlarımız için yurtlarımızı hazır hale getirdik. En son yaşadığımız 6 Şubat Maraş depreminde toplamda 483 bin 179 vatandaşımıza yurtlarımızda hizmet verdik. 36 ülkenin nüfusundan daha fazla kapasiteye sahip yurt altyapısına sahibiz. Dünyanın başka hiçbir ülkesinde böyle bir altyapı yok” dedi. 


“ÖĞRENCİLER OKULLARINA EN YAKIN YURDA YERLEŞTİRİLECEK”


Yurtların hem niteliklerinin hem niceliklerinin her geçen gün arttığını söyleyen Bak, “Yurtlarımıza yapılan başvurular 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edilecek. Başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimiz gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak yine tamamen dijital ortamda puanlamayla tespit edilecek. 

Buna göre bir sıralama oluşturulacak. Yapılan sıralamayla öğrencilerimiz kazandıkları okula en yakın yurda olmak kaydıyla yerleşmeye başlayacaklar. Bu yıl öncelik grubumuza evleri orta ve ağır hasarlı olan öğrencilerimizi de ekledik” ifadelerini kullandı. 


Haber Merkezi