Yünsa Hz. İlyas Camii, ibadete açıldı

Yünsa Yünlü San. ve Tic. A.Ş. tarafında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı tamamlanan Yünsa Hz. İlyas Camii, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle ibadete yapıldı.

GÜNDEM 2.02.2024 17:55:00 0
Yünsa Hz. İlyas Camii, ibadete açıldı

Bugün saat 15.00’te düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün yanı sıra Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Gazi Aksoy, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Başkan Vekili Natan Yakuppur, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Yünsa Yünlü San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sürmegöz, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Yünsa ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi çalışanları katıldı. 

 

 

 

 

‘MESCİTLER ALLAH’A EN SEVİMLİ MEKANLARDIR’

 

Açılışta konuşan Yünsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sürmegöz, “Mescitler ve camiler Allah’a kulluğumuzu ona arz ettiğimiz makamlardır. Peygamber Efendimiz de ‘Mescitler Allah’a en sevimli mekanlardır’ buyurmak suretiyle bizlere camilerimizin Allah’ın hoşnutluğunun elde edebileceğimiz yerler olduğunu hatırlatmaktadır” dedi. 

 

“HAMDOLSUN BUGÜNLERİ GÖRDÜK”

 

Hazreti İlyas Aleyhisselam’ın iplikçiliğin piri olarak kabul edildiğini dile getiren Sürmegöz, “İplik eğirir, kumaş dokurdu. Biz de bu nedenle beş vakit ibadete açık olacak camimize Yünsa Hz. İlyas Cami adını vermeyi uygun bulduk. Allah Kur’an’da Hazreti İlyas’ı Sâffât Suresi’nde ‘İlyas'a selam olsun. Doğrusu biz iyilik yapanları işte böyle ödüllendiririz. O gerçekten bizim sadık kullarımızdandı’ şeklinde övmüştür. Yünsa’yı alım sürecinde ‘İnşallah Yünsa’yı aldığımızda bahçesinde bir tane cami yaptırmayı bana nasip et’ diye Allah’a dua etmiştim. Hamdolsun bugünleri gördük. Bundan dolayı çok mutluyum” dedi. Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Sürmegöz, “Emeği geçenlerin Tevbe Suresi’ndeki ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a, ahiret gününe inananlar imar ederler’ ayetiyle mazhar olmasını diliyor ve hepsine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Peygamber Efendimizin “Allah’ın gölgesinden başka hiçbir gölgenin bulunamayacağı kıyamet gününde Allah’ın muhafaza altına alacağı yedi sınıftan biri de gönlü mescitlere bağlı olan kimselerdir’ hadisini anımsatan Yünsa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sürmegöz, “Yüce Allah bizi namazını dosdoğru kılanlardan, gönlü mescitlere bağlı olanlardan eylesin. Camimiz ve Cumamız hayırlı olsun” dedi.

 

 

 

 

“ALLAH HAYRINIZI KABUL ETSİN”

 

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk de açılışta yaptığı konuşmada, “Ben genel olarak hayır işi yapan insanlara ‘Siz çok şanslı bir adamsınız. Çünkü önce Allah size servet verdi, mal verdi, mülk verdi. Bu maldan, mülkten tasadduk etmek, hayır hasenat yapmak, cami, okul, sağlık ocağı yapmakla ilgili o duyguyu da verdi. Bu ikisine Cenab-ı Allah herkese vermiyor. Dolayısıyla siz özel insanlarsınız, şanslı insanlarsınız, sizi tebrik ediyorum’ diyorum. Tevbe Suresi’nin 18. ayetinde ‘Allah’ın mescitlerini, Allah ve ahiret gününe inanan, namazını dosdoğru kılan, zekatını veren ve Allah’tan başka hiç kimseden korkmayanlar imar eder’ diyor. Buradaki imar ‘yeniden bir cami ya da mescit yapmak’ ya da ‘var olan bir cami veya mescidi onarmak’ anlamına geliyor. Bugün büyük bir mutlulukla yeni bir cami açıyoruz. Allah hayrınızı kabul etsin” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

236 KİŞİ KAPASİTELİ

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Recep Soytürk ve davetliler camiyi gezdi. Şubat 2023’te temeli atılan, 983 metrekarelik alan üzerine kurulu, 236 kişi kapasiteli Yünsa Hz. İlyas (as.) Camii’nin, 220 metrekarelik oturum alanına sahip olduğu belirtilerek “Yaklaşık 10 metrelik tavanı, 7 metre çapındaki cam kubbesi ve lazer kesim süslemelerle bezeli cam yan duvarları ile ferah bir atmosfere sahip olan cami, modern mimarisiyle dikkat çekiyor. Caminin tavanındaki ahşap kaplı kirişlerin iç kısmında, Selçuklu dönemi ve öncesine dayanan geometri esaslı Makıli Hat ile yazılmış Esma’ül Hüsna yer alıyor. Mihrap bölümündeki Kelime-i Tevhid, mihrabın iki yanındaki Allah ve Muhammet yazıları bulunan caminin, kubbe göbeğindeki İhlas suresi ve kubbe çevresindeki Bakara Suresi’nin son iki ayeti ise Celî sülüs hat ile yazılırken, cami tavanının dört köşesindeki kubbe altı küp sarkıt aydınlatmaların dört yüzünde ise namaz tesbihatı bulunuyor” denildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU