Yüceer'den "İnsan Hakları" mesajı

CHP Tekirdağ Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Candan Yüceer, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Yüceer açıklamasında,  "Çağdaş bir devletin görevi, bireyse

GÜNDEM 9.12.2016 20:39:00 0
Yüceer

TÜRKİYE’DE HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE SAHİP DEĞİLİZ

 

Candan Yüceer, 10 Aralık Dünya insan hakları günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çağdaş bir devletin görevi, onurlu, insanca bir yaşamın teminatı olan bireysel hak ve özgürlükleri korumak, kollamak ve geliştirmektir. Hak ve özgürlükleri evrensel düzeyde kabul edilen standartlara ulaştırmak, güvence altına almak tüm insanlığın ortak paydasıdır. Ancak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün üzerinde 68 yıl geçmesine rağmen hala dünyada savaşlar, acılar, yoksulluklar, ayrımcılıklar devam etmektedir. Ülkemizde de yurttaşlarımızın, çağdaş dünyanın hak ve özgürlüklerine sahip olduğunu söylemek mümkün değildir.” dedi.

 

MECZUPLAR KADINI TEKMELEME HAKKINI KENDİNDE BULABİLİYOR

 

İnsan hakları ihlallerinin çiğnenmediği, adalet duygusunun zedelenmediği, demokratik ve çağdaş bir Türkiye özlemi ile 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutladığını belirten Candan Yüceer, “Türkiye’de işçi haklarından kadın haklarına, düşünce özgürlüğünden yaşam hakkına, engelli haklarından, eğitim hakkına kadar birçok sorun çözüm bekliyor. Çocuklara cinsel istismarın gündemden düşmediği, yaşam haklarının elinden alındığı ülkemizde, İktidarın kadına yönelik açıklamalarından ve cezasızlık kültüründen güç alan meczuplar şort giydiği için bir kadını otobüste tekmeleme, hamile bir kadına spor yaparken saldırma cüretini kendinde bulmaktadır. Bu durum maalesef ülkemizde insan haklarının hangi noktada olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.” İfadelerini kullandı.

 

Haber / Selin ÇALIŞKAN