Yeşil alanların kıymeti bilinmiyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süredir Çerkezköy Namık Kemal Bulvarı’nda yapılan peyzaj çalışmalarının gidişatı, bazı vatandaşların tepkisini topluyor.

GÜNDEM 21.05.2022 16:02:00 0
Yeşil alanların kıymeti bilinmiyor

Çerkezköy’ün en uzun caddelerinden bir tanesi olan ve ağır yük taşımacılığı güzergahı da olan Namık Kemal Bulvarı’nın orta refüjünde yapılan peyzaj çalışmaları, bazı vatandaşların tepkisine neden oluyor.

 

YEŞİLLENMESİ ENGELLENİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri, orta refüjü yeşillendirmek için kolları sıvarken, caddedeki yaya geçidi yetersizliği ya da üşenmeleri nedeniyle bazı vatandaşlar, yaya geçidine kadar yürümek yerine işlem görmüş toprağı ezerek refüjün yeşillenmesini engelliyor.

“MÜSAADE ETMİYORLAR”

Çalışmaların plansız ilerlediğini belirten vatandaşlar, “Bahar mevsimiyle beraber belediye ekiplerinin yaklaşık 3 aydır Namık Kemal Bulvarı’nda çalışmalar yaptığının farkındayız. Bu caddenin daha yeşil bir görünüme kavuşması için yeni ağaçlar dikildi ve orta refüjün yeşillenmesi adına toprak kaldırma işlemi yapıldı fakat bazı bilinçsiz vatandaşlar, yaya geçidi olmasına rağmen toprağı ezerek yolun karşısına geçmeyi tercih ediyor. Zaten her yer betonlaşmış durumda, yeşil alan olarak orta refüjler kaldı. Buna da bazı vatandaşlar müsaade etmiyor ne yazık ki. Vatandaşların yolun karşısına geçerken yaya geçidinden başka bir yerden geçmemesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bu duruma çözüm olarak refüjün etrafını demir çitlerle çevirmesi ya da başka bir uygulama düşünmesi gerekiyor” dedi.

 

“ACİL İŞİ OLMAYANLAR DA KULLANIYOR”

Kumlu Geçit mevkiinden başlayıp Kipa Kavşağı’na kadar devam eden Namık Kemal Bulvarı’nda yaya geçidinin çok seyrek olduğunu da belirten vatandaşlar, “Vatandaşlar yolun karşısına geçmek için yürümek daha çimlenmemiş orta refüjdeki toprağa ezerek geçmeyi tercih ediyor. Acil bir iş için yolun karşısına geçilmesi gerekiyorsa dahi yaya geçidinin tercih edilmesi gerekiyor fakat acil bir işi olmayanlar dahi yaya geçidini kullanmıyor. Yaya geçitlerinin artırılması için mutlaka çalışma yapılması gerekiyor. Vatandaşların yaya geçidini tercih etmemesi trafik akışının yoğun ve hızlı olduğu bu caddede ciddi kazalara da sebebiyet verebilir. Çerkezköy’ün en geniş caddelerinden olan bu caddenin ağır ve uzun yük taşıtlarının kullandığı bir cadde olduğu da göz önünde bulundurulmalı” dedi.

“BİRTAKIM DEĞİŞİKLİK ŞART”

Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, “Tüm bu nedenlerden dolayı yetkili kurumların Namık Kemal Bulvarı için bir takım değişik yapması şart. Herhangi bir değişiklik veya çalışma yapılmaması halinde vatandaşlar yaya geçidini kullanmamaya devam edecek. Hal böyle olunca peyzaj çalışmalarının bir anlamı kalmayacak. Trafik kazası riski de devam edecek. Orta refüj, en ufak rüzgârda bile toz toprak kaldırarak vatandaşları rahatsız etmeye devam edecek” diyerek, sitemlerini dile getirdi.

Haber / Buse SERİN