Yerli yulaf çeşitleri tarla gününde tanıtıldı

Lüleburgaz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen tarla gününde Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen yulaf çeşitleri tanıtıldı.

GÜNDEM 27.06.2022 15:48:00 0
Yerli yulaf çeşitleri tarla gününde tanıtıldı

Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilen yulaf çeşitlerinin tanıtıldığı tarla gününe; Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, ilçe ve şube müdürleri, teknik personel ve çiftçiler katıldı.

KALİTE VE VERİMLERİ TEST EDİLDİ

Düzenlenen tarla gününde Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği; Aday, Kahraman, Kırklar ve Küçükyayla çeşitleri tanıtıldı. Alacaoğlu Köyü'ndeki demonstrasyon sahasında kalite ve verimleri test edildi. Vali Birol Ekici, 4 dekarlık alanda denenen yerli yulaf çeşitlerinin hasadı sırasında biçerdövere bindi. Yerli ve milli üretimlere önem verdiklerini belirten Vali Ekici, hasat sezonunun çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

“İLİMİZDE GİDEREK ARTMAKTA”

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy da “İnsan ve hayvan beslenmesinde önemli bir yere sahip olan yulaf yetiştiriciliği ilimizde giderek artmaktadır. 2022 yılı Eğitim ve Yayım Programı kapsamında Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli yulaf çeşitlerinden kurulan demonstrasyonlar, yeni yerli yulaf çeşitlerinin üreticilerimiz tarafından tanınmasını sağladı. Yerli ve milli tohum kullanımına yönelik yapılan çalışma ve eğitim faaliyetlerinin önemine de değinen Aksoy, üreticilerin doğru bilgilendirilmesi, enstitü müdürlükleri ile tüm üreticilere yönelik eğitim çalışmalarının yapılması için her türlü desteği vereceklerini belirtti. Aksoy, devlet desteklerinin yüzde 50 hibe olarak devam ettiğini de belirtti.

EKONOMİK KATKI SAĞLIYOR

Yulaf demonstrasyonu ve yapılan eğitim çalışmaları ile Alacaoğlu Köyü’müzde yulaf ekilişleri önceki yıllara göre artarak devam etmekte olup, hayvancılık işletmelerimizin kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanmasının yanında önemli ekonomik katkı sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Haber / Buse SERİN