İşyeri Açacaklar Dikkat!

Çerkezköy'de işyeri kiralayacak ya da yeni işyeri açacak olanlara, her hangi bir sorun yaşamamaları için Çerkezköy Belediyesi Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğü'nden bilgi almaları uyarısınd

GÜNDEM 7.12.2017 21:06:00 0
İşyeri Açacaklar Dikkat!

Çerkezköy Belediyesi Ruhsat ve Denetleme Müdürü Emin Güven,inşaatı bitmiş olan bazı binalarda belediyeden iskân alınmadığını, bazılarının inşaat aşamasında gözüktüğünü ve bazı binalarda da işyeri olarak yapılan yerlerin inşaat projesinde işyeri olarak gösterilmediğini belirterek, bu tarz yerleri kiralayan vatandaşların işyerlerinin mühürlediklerini söyledi. Güven, işyeri açmak isteyenlerin bu tür sıkıntıları yaşamaları için, masraf yapmadan önce kiralayacakları işyeri hakkında Çerkezköy Belediyesi Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğü’nden bilgi almaları konusunda uyardı.

 

“İSKÂNI OLMASI LAZIM”

 

Emin Güven konu ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Kiralanacak işyerinin iskânı olması lâzım. İşyerinin ticaret/konut bölgesinde olması lâzım. İskânı olmayan ve ticaret/konut bölgesine olmayan yere işyeri açıldığında yasanın 184. maddesine göre o işyerini tutana da verenede hapis cezası var.Vatandaşlarımız bu yönden mağdur olmamaları ve sıkıntı çekmemeleri için,işyeri kiralayacak olanları uyarmak amacıyla ilçemizin belli noktalarına afişler astı. Söz konusu afişlerde işyeri kiralayacakların Ruhsat ve Denetleme Müdürlüğümüze danışmadan işyeri kiralamamaları yönünde uyarıyoruz. Yaklaşık bir ay önce asığımız bu afişler vatandaşlarımız içinçok faydalı oldu. İşyeri açacaklar, yer tutmadan önce müdürlüğümüze uğrayıp bilgiyi almaya başladı” dedi.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL