Yenilenebilir Enerji çalıştayı düzenlendi

Trakya Üniversitesi Uluslararası Fizik ve Uygulamalı Matematik Araştırma Merkezi (ICPAM) tarafından düzenlenen "Yenilenebilir Enerji ve Akıllı Kullanımı (Renewable Energy and Its Rational Use)" konulu çalÄ?

BİLİM TEKNOLOJİ 22.03.2022 09:57:00 0
Yenilenebilir Enerji çalıştayı düzenlendi

TÜPAB 2022/06 No’lu proje kapsamında düzenlenen çalıştaya; Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Stanimir Mihailov Karapetkov, Uluslararası Fizik ve Uygulamalı Matematik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Seyfettin Dalgıç ile Trakya Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bulgaristan’dan Sofya Teknik Üniversitesinden akademisyenler, yüksek lisans ve lisans öğrencileri katıldı.

 

“UFUK AÇICI OLACAĞINA İNANIYORUM”

 

Çalıştayın açılışında konuşan Uluslararası Fizik ve Uygulamalı Matematik Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Seyfettin Dalgıç, yenilenebilir enerji konusunun önemine değinerek, “Özellikle lisansüstü öğrenciler için ufuk açıcı olacağını düşünüyorum. Bundan sonra da Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi ile seminerlerimiz ve toplantılarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

“KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ÇOK ÖNEMLİDİR”

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, “Komşuluk ilişkileri çok önemlidir. Biz de iki komşu ülke olarak birbirimizi desteklemeli ve her alanda iş birliği yapmalıyız. Bulgaristan ile aramızda çok fazla ortak nokta var. Bu ortak noktalarda gençlerimiz bir araya gelmeli. Bugün buradaki etkinlik de bunun bir göstergesidir. Yenilenebilir enerji günümüzde çok önemli hale geldi. Birçok enerji kaynağı var ve buradan alacağımız derslerle yeni enerji kaynaklarını konuşacağız. Hidrokarbona olan bağımlılığımızı azaltmak için yeni çözüm yolları bulacağız. Bu iletişimleri artırarak dünyamızın sorunlarına biz de bir çare üreteceğiz” dedi.

 

TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

 

Çalıştay kapsamında Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi’nden 2, Yıldız Teknik Üniversitesinden 3 ve Trakya Üniversitesi’nden 5 sunum olmak üzere toplamda 10 sözlü sunum yapıldı. Çalıştayın tamamlanmasının ardından Edirne’nin tarihi yerlerinin gezildiği sosyal programla etkinlik sona erdi.

 

Haber / İrem BANÇO