Tarih: 22.02.2017 20:25

Yeni Dünya Düzenine İhtiyaç Var

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en önemli referandumu 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek. Rejim, referandum diye adlandırılan halk oylamasında ameliyat masasına yatırılacak. Ya tedavi görüp olduğu gibi devam edecek ya da ağır bir ameliyat sonrası, ülkeyi başkanlık sistemine doğru sürükleyecek bir sürece girilecek. 16 Nisan’daki referandum partilerüstü bir mesele olmakla birlikte iktidarı, ana muhalefeti ve muhalefeti ile siyasetin gayet doğal şekilde, kayıtsız kalmadığı bir vaka. Hemen her parti Anayasa değişikliği ile ilgili maddelere, “Evet” veya “Hayır” diyerek tavrını aldı. Yine bu süreçte değil ülke, dünya siyasetinde bir ilke imza atıldı.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HALA İNCELİYOR

 

“Hayır” şeklindeki tavrını adına alan, ömrü hayatı için referandumdan bir gün sonrasını biçen Hayır Partisi, Tuna Bekleviç öncülüğünde bir kuruluş hamlesi yapıldı. İçişleri Bakanlığı’na kurucular ile ilgili kişisel bilgilerin yer aldığı dosya verildi. Bu arada İçişleri Bakanlığı’nınbir izin değil sadece belge onaylayan makam olduğunu, belgeleri inceleyip teslim aldığına dair belgeyi muhataplarına teslim ettiği anda partinin kuruluşunun fiilen gerçekleştiğini hatırlatmak lazım. Ancak o belgeler yaklaşık iki haftalık sürece rağmen hala incelenmedi.

 

SEYYAH OLDU TÜRKİYE’Yİ GEZİYOR

 

Ancak son genel seçimlerde AK Parti’nin Edirne’den ikinci sıra milletvekili adayı gösterdiği, partinin liberal kanadında yer alan kuruluş aşamasındaki Hayır Partisi’nin Genel Başkanı Tuna Bekleviç, seyyah olduğu geziyor Türkiye’yi. Gezen yalnızca Bekleviç değil, parti kurucuları da geziyor. Ulusal basında yer bulmakta hayli zorlanan parti kendilerine sütunlarını ve kapılarını açangazeteleri de ihmal etmiyor.  Hayır Partisi’nin kurucularından Prof.Dr. Melih Bulut bu bağlamda dün RadyoHaber programında Şaban Kardeş’e konuk olup sorularını yanıtladı. Türkiye’nin yeni dünya düzenine ihtiyaç duyduğunu belirten Bulut bize 1994-1997 arası faaliyet gösteren, Cem Boyner liderliğindeki Yeni Demokrasi Hareketi’ni çağrıştırdı. Bulut sorularımıza şu yanıtları verdi:

 

BİZDEN KORKUYORLAR

 

 

VİCDANLI İNSANLARIN PARTİYİZ

 

 

 

ERDOĞAN DA “DEĞİŞİM” DEDİ!

 

 

 

BU BİR ROBİNSON TASARISI

 

 

 

VİCDANİ VE AHLAKİ OLARAK YANLIŞ

 

 

 

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HİÇ SORGULANMADI

 

 

 

FİKİR ÜRETEMEYİNCE ŞİDDETE BAŞVURUYORLAR

 

 

 

 

ERDOĞAN’IN LİDERLİK ZAAFİYETİ

 

 

 

SİYASİ PARTİLER HALKI DİNLEMELİ

 

 

 

UMUTLU OLMAMIZ LAZIM

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —