Yazlıklarını yasadışı şekilde kiralayanlara ceza yağdı

Konutunu turizm amaçlı kiraya verdiği tespit edilen 6 şahsa, toplam 600 bin TL idari para cezası uygulandı.

EDİRNE 26.04.2024 14:29:00 0
Yazlıklarını yasadışı şekilde kiralayanlara ceza yağdı

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri; Yayla sahili, Mecidiye Sahili ve Erikli Sahili’nde farklı şahıslara ait konutların bir satış/kiralama internet sitesi üzerindenTurizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi bulunmaksızın kiralandığını tespit eti. Konutunu turizm amaçlı kiraya verdiği tespit edilen 6 şahsa, toplam 600 bin TL idari para cezası uygulandı.

 

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, özellikle maddi ve manevi kayıplara neden olan ve akabinde değişik suç olaylarının çıkış noktasını teşkil edebilen mevzuat hükümlerine aykırı olayların engellenmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

 

İZİN BELGESİ OLMADAN KİRALANDIĞI TESPİT EDİLDİ 

 

Bu kapsamda Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin sorumluluk bölgesinde bulunan Yayla Sahili, Mecidiye Sahili ve Erikli sahili bölgesinde farklı şahıslara ait konutların bir satış/kiralama internet sitesi üzerinden Turizm Amaçlı Kiralama İzin Belgesi bulunmaksızın kiralandığı tespit edildi. Konutunu turizm amaçlı kiraya verdiği tespit edilen 6 şahsa, 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ilişkin kanuna muhalefet gereği toplamda 600 bin TL idari para cezası uygulandı. İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mevzuat hükümlerine aykırı hareket eden şahıslarla mücadeleye yönelik faaliyetlere, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edilecektir” denildi. 

 

Haber / Buse AKIN