Yayla Şenlikleri’nin bu yıl 18’incisi düzenlendi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Süleymanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde bu yıl 18’incisi düzenlenen Yayla Şenlikleri’ne katıldı.

GÜNDEM 27.06.2022 15:45:00 0
Yayla Şenlikleri’nin bu yıl 18’incisi düzenlendi

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Süleymanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde Yayla Şenlikleri düzenlendi.

“KENDİ KÜLTÜRLERİNİ ORTAYA KOYUYORLAR”

Festivallerin ve eğlencelerin bir sivil toplum işi olduğunu kaydeden Vali Aziz Yıldırım, “Aynı zamanda kültürlerin ortaya konduğu, insanlarımızın bulunduğu yerde yapılan şenlikler vasıtası ile kültürleri tanıdığı, farklı tatlar, farklı lezzetleri tanıdığı ortamlardır. Bugün Karadeniz Mahallesi içinde kurulmuş olan bu alanda güzel bir şenlik yaşıyoruz. Aslına bakarsanız bugün 3. günü. 3 gündür devam ediyor, bu yıl 18’incisini yapıyoruz. Karadeniz’deki şenliklere katılma fırsatı bulamayan değerli hemşehrilerimiz burada kendi kültürlerini ortaya koyuyorlar. Baştan beri değerli başkanlarımızın katıldığı bir güzel teklif oldu. Bu alanı bir şenlik alanı, bir festival alanı haline getirelim. Nasıl ki İstanbul’da pek çok şehrimizin günleri, haftaları yapılıyorsa benim teklifimde Tekirdağ’ımızda da bunu yapalım. Tekirdağ’ımızda da nasıl ki Karadeniz Yayla Şenlikleri yapılıyorsa mesela Urfa şenlikleri, Adana günleri, Antep günleri, Van günleri olsun ve bunları bu şenlik alanında yapalım. Başka illerden gelen vatandaşlarımız kendi kültürlerini hem tanıtsınlar hem de burada çok ciddi bir kardeşliğe, birbirini daha iyi tanıyıp birbirini daha çok sevmeye vesile olsunlar” ifadelerini kullandı.

BOL VE BEREKETLİ KAZANÇLAR DİLEDİ

“Benim teklifim, bütün hemşehri derneklerinin bu şekilde kendi şehirlerini tanıtan faaliyetlerde bulunmasıdır” diyen Vali Aziz Yıldırım, “Bir yaz boyu bunu ilçe belediyemiz, büyükşehir belediyemiz, kültür ve turizm müdürlüğümüz, kaymakamlığımız, valiliğimiz hep birlikte planlayabiliriz” ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından kurulan stantları gezen Vali Yıldırım, esnaflarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bol ve bereketli kazançlar diledi.

Haber / İrem BANÇO