Vatandaşı incitecek bir karar almadık

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, göreve geldikleri günden itibaren vatandaşları incitecek bir karar almadıklarını söyledi

GÜNDEM 26.12.2014 16:06:00 0
Vatandaşı incitecek bir karar almadık

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından oturduğu Büyükşehir Belediyesi koltuğunda Tekirdağlıları, vatandaşları üzecek, incitecek bir karara imza atmadığını söyledi. Albayrak, bundan sonrada vatandaşı üzecek bir karar almayacaklarını kaydetti.

ÜÇ İLÇE HİZMET BİNASI KALDI

Önceki gün Kapaklı ve Çerkezköy’de Büyükşehir Belediyesi Hizmet binasının açılışının ardından yaptığı konuşmada 9 aylık görev süresinin kısa bir değerlendirmesini yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, vatandaşı üzecek hiçbir karara imza atmadığını söyledi. İlçelerde söz verdikleri gibi Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet binalarını açmayı sürdürdüklerini hatırlatan Başkan Albayrak, 6 ve 7. Hizmet binalarını Kapaklı ve Çerkezköy’de açtıklarını belirtti ve önümüzdeki hafta ise Marmaraereğilisi ile Ergene hizmet binalarının açılışını yapacaklarını kaydetti. Albayrak, son olarak Çorlu hizmet binasını açacaklarını belirterek, “Çorlu hizmet binamızın görüşmeleri sürüyor.”dedi.

ASLA VATANDAŞI İNCİTECEK BİR KARAR ALMADIK

Tekirdağ’ın büyükşehir olma sürecinde, ‘Büyükşehir’in getiri ve götürüsü vatandaşa iyi anlatılmadığını vurgulayan Başkan Albayrak “12 Kasım 2012’de bir kanun çıktı. 257 köyümüz de yaşayan halkımız o gece köylü olarak yattılar, sabah şehirli oldular. Bu işin miladı da 30 Mart 2014 dediler. Bu arada 17 ayda büyükşehire hazırlık adına tek bir şey bile yapılmadı. Hatta vatandaş da aydınlatılmadı. Vatandaşa ‘büyükşehirli oluyoruz her şey anında bitecek’ denildi. Neredeyse büyükşehir belediye başkanı düğmeye basacak her şey toz pembe olacak. Öyle değil. Ama biz gayet cesur kararlar aldık. Asla ve asla vatandaşı incitecek bir karar almadık.”dedi.

Kamuoyunda bazı tepkilere neden olan ‘Su zamları’na değinen Başkan Albayrak, “Suya da zammı biz yapmadık.  Zam gibi gözüken atık su bedelidir.” dedi.

HER DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN BÜTÇESİ HAZIR

Seçimlerin ardından göreve geldikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşunu sağladıklarını, tüm dairelerin, birimlerin ve müdürlüklerin oluşumu ve bunların kadrolarının oluşturulmasının zaman aldığını anlatan Başkan Albayrak, 1 Temmuz’a kadar tüm kadroların oluşumunun sağlandığını kaydetti. Albayrak, bir yandan da hukuksal altyapı hazırlığını tamamladıklarını belirnterek, “2015-2019 Stratejik plan hazırlandı. Bir yandan da eylem bütçemizin hazırlanması süreci vardı. Büyükşehir organizasyonu büyük bir projedir. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni kurduk. TESKİ’yi kurduk. Fen işlerinden aldıklarımızın araçların yüzde 50’sini hurdaya çıkardık. Şimdi teslim aldığımız haliyle günde 600 ton asfalt yapıyorduk. Asfalt plenti gelmeye başlıyor. Günlük asfalt üretimimiz 600 tondan 3 bin 200 tona çıkıyor. Şimdi çok daha güçlüyüz. Bütçemizi hazırladık. Her daire başkanlığının bütçesi hazır.” açıklamalarını yaptı.

GÖLET VE SULAMA PROJELERİMİZ VAR

Her daire başkanlığının yapacağı yatırımların hazır olduğunu söyleyen Başkan Albayrak, Tarımsal Daire Başkanlığı’nın gölet ve sulama projeleri hazırladığını bunların hepsinin yeni yıl içerisinde yapılacağını kaydetti. Albayrak, Büyükşehir  Belediyesi’nin borçlarını yapılandırdıklarını belirtirken, “Bugüne kadar yapacağız edeceğiz diyorduk. Ama 2015’te bol bol temel atmalarda açılışlarda beraber olacağız.” dedi.

Ahmet Kardeş