Vali Yıldırım’dan Nusret Mayın Gemisi’ne ziyaret

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ’da ziyarete açılan  TCG Nusret Mayın Gemisi’ni ziyaret etti.

GÜNDEM 23.05.2022 16:32:00 0
Vali Yıldırım’dan Nusret Mayın Gemisi’ne ziyaret

Çanakkale Deniz Savaşları’nda önemli rol üstlenen Nusret Mayın Gemisi’nin, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 2009-2010 yılları arasında aslına uygun olarak inşa edilen ve 2011 yılında hizmete giren TCG Nusret Müze Gemisi, Süleymanpaşa’da ziyarete açıldı.

“ECDADIMIZI HATIRLIYORUZ”

Süleymanpaşa’da halkın ziyaretine açılan TCG Nusret Mayın Gemisi’ni ziyaret eden Vali Aziz Yıldırım, “Bu gemiyi dolaştığımızda şunu görüyoruz, o günün şartlarında bir mayın gemisinde neler vardı? O günün şartlarında personel böyle bir gemide nasıl yaşıyordu? Mayınlar nasıldı? Bunları öğreniyoruz. Bir defa daha Çanakkale’yi, ecdadımızı o günleri hatırlıyoruz ve onlara minnetimiz bir defa daha artıyor. Çünkü Onlar, o gün Çanakkale’yi geçilmez yapmasalardı, bizler belki de bugün bu topraklarda, denizlerimizde bu kadar rahat hareket edemeyecek, yaşayamayacaktık” ifadelerini kullandı. Vali Yıldırım, konuşmasının ardından TCG Nusret Mayın Gemisi’ni gezerek, Gemi Komutanı Burak Akanpınar’dan bilgi aldı. Ziyaretleri esnasında Vali Aziz Yıldırım’a; Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ve TCSG-88 Komutanı SG Yüzbaşı Burak Akanpınar eşlik etti.

 

“TARİHİ VE MİLLİ DEĞERLERİMİZİ TAZELEYECEK”

TCG Nusret Mayın Gemisi’nin Komutanı ve Başçarkcısı Burak Akanpınar’ı makamında da ağırlayan Vali Yıldırım, Nusret Mayın Gemisi’nin Çanakkale Deniz Savaşları’nda üstlendiği rolün önemine değindi. Vali Yıldırım, “Aslına uygun olarak inşa edilen TCG Nusret Mayın Gemisi’nin vatandaşlarımızın ziyaretine sunulması, tarihi ve milli değerlerimizi tazeleyecek” dedi. Akanpınar da, Tekirdağ halkının gemiye gösterdiği yoğun ilgiden dolayı Vali Aziz Yıldırım’a teşekkür etti.

Haber / İrem BANÇO