Vali Soytürk’ten Saray’a ziyaret

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Saray’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

TEKİRDAĞ 20.04.2024 10:28:00 0
Vali Soytürk’ten Saray’a ziyaret

Saray ziyareti kapsamında ilk olarak Saray Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Soytürk, Saray Kaymakamı Refik Özsoy ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Ardından kaymakamlığa geçerek ilçedeki proje, yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

ValiRecep Soytürk, Saray ziyareti kapsamında daha sonra Saray Belediyesi’ni ziyaret etti. Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve belediye personeli tarafından karşılanan Vali Soytürk, ardından Başkan Taşyasan ve belediye yetkilileri ile bir süre görüştü.31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Saray Belediye Başkanı olarak seçilen Abdül Taşyasan’a yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederek, başarılar diledi.

 

YAPI HAKKINDA BİLGİ ALDI 

 

Daha sonra Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından kültür varlığı olarak tescil edilen binada incelemelerde bulunan Vali Soytürk, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’dan yapı hakkında bilgi aldı.Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

24 DERSLİKLİ OKUL YAPTIRILACAK 

 

Vali Soytürk, hayırsever iş insanı Zeki Algur tarafından yaptırılacak olan okulun arsa alanını da ziyaret etti.24 derslikli olması planlanan okulun arsasında incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yetkililerden bilgi aldı.Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, hayırsever iş insanı Zeki Algur ile ailesi ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

ÖĞRENCİLERLE DERS İŞLEDİ 

 

Tarihi Cumhuriyet İlkokulu’nu da ziyaret eden okulda bir sınıfın dersine katıldı. Vali Soytürk, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ardından öğrencilere matematik sorusu sorarak, öğrencilerle birlikte ders işledi.Akabinde öğretmenler odasına geçen Vali Soytürk, hayırsever Zeki Algurve ilçe protokolü ile bir süre sohbet etti.Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi.Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, hayırsever iş insanı Zeki Algur ile ailesi ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI 

 

Daha sonra ValiRecep Soytürk, Saray’da TOKİ tarafından yaptırılan Atatürk Ortaokulu’nu ziyaret etti.Yapım süreci devam eden okulu gezerek, incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yetkililerden bilgi aldı.Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy ve ilçe protokolü eşlik etti.Yapımı sona erdiğinde Saray’da derslik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak olan Atatürk Ortaokulu’nun 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na yetiştirilmesi planlanıyor. 

 

SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ 

 

ValiSoytürk, Saray ziyaretleri kapsamında Küçükyoncalı Mahalle Kültür Evi’nde kursiyerlerle de bir araya geldi.Geleneksel Türk motifleri modernize ederek el dokumaları üretilen Kültür Evi’nde kursiyer kadınlarla sohbet eden Vali Soytürk, el dokuması ürünler hakkında bilgi aldı. Ardından kursiyer kadınların sorun ve taleplerini dinledi.Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

VATANDAŞLARLA BULUŞTU

 

Vali Recep Soytürk, Vatandaşla Buluşma Toplantısı kapsamında Saray Küçükyoncalı ve Büyükyoncalı Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.Düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri ile bir süre sohbet eden Vali Soytürk, mahalle sakinlerinin sorun, talep ve beklentilerini dinledi. Çözüm için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

“ŞEHİTLERİMİZİN HAKKINI HİÇBİR ZAMAN ÖDEYEMEYİZ”

 

Saray ziyaretleri kapsamında 27 Şubat 2020 tarihinde Suriye'nin İdlib kentinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara’nın ailesini de ziyaret eden ValiRecep Soytürk, şehit ailesi ile yakından ilgilendi, hal ve hatırlarını sorarak bir süre sohbet etti.Ziyarette konuşan Vali Soytürk, “Şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehitlerimizin geride bıraktığı aileleri, çocukları ve yakınlarına şehitlerimizin bize emanetidir. Bu bakımdan şehit aileleri bizim baş tacımızdır” ifadelerini kullandı. Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve ilçe protokolü eşlik etti.

 

Haber / Buse AKIN