Vali Soytürk: Ar-Ge Merkezlerini, tasarım merkezlerini çok önemsiyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Çorlu’da Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Toplantısı düzenlendi.

TEKİRDAĞ 25.04.2024 15:33:00 0
Vali Soytürk: Ar-Ge Merkezlerini, tasarım merkezlerini çok önemsiyoruz

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Alper Kahramanca, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

 

“ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPIYORSUNUZ”

 

Vali Recep Soytürk, toplantıda yaptığı konuşmada, “Sanayiciler olarak siz çok önemli işler yapıyorsunuz. İstihdam sağlıyorsunuz, yüzlerce, binlerce insan fabrikalarda çalışıyor, evine ekmek götürüyor. Bu önemli bir şey. Onun dışında ihracat yapıyorsunuz, ülkemize döviz kazandırıyorsunuz. Bide öyle firmalarımız var ki, bu firmalarımız cari açığı kapatıyor. Öyle ürünler üretiyor ki, cari açığı kapatıyor. Çok önemli işler yapıyorsunuz” dedi. 

 

“BİR KISMINIZI ZİYARET ETME FIRSATIM OLDU”

 

Toplantıda Ar-Ge işi yapan sanayicilerle bir araya geldiklerini söyleyen Soytürk, “Bir kısmını ziyaret etme fırsatım da oldu. Öyle ürün üretiyor ki, dünyada sadece 1 ya da 2 ülkede üretilen bir ürünü çalışmasını yaparak üretecek hale geliyor. Hem Türkiye’nin dışarıya ödediği parayı ortadan kaldıracak hem de dünyaya mal satmış olacak. Çok kıymetli işler. Bu yüzden Ar-Ge Merkezlerini, tasarım merkezlerini çok önemsiyoruz” diye konuştu. 

 

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Bu toplantının çok önemli olduğunu söyleyen Soytürk, “Sanayi Bakanlığımızdan Daire Başkanımız burada. Çalışmalarınızı engelleyen engellerin önünün açılması anlamında bu toplantıyı çok kıymetli buluyorum” dedi. Toplantının başarılı olmasını temenni eden Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen yetkililer tarafından katılımcılara bilgi verildi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ