Vali Kırbıyık’tan ilk ziyaretler

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Edirne Valiliği’ne atanan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, görevi devralmasının ardından birtakım ziyaret ve incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 21.05.2022 15:44:00 0
Vali Kırbıyık’tan ilk ziyaretler

İller İdaresi Genel Müdürü olarak görev yapmaktayken 12 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Edirne Valisi olarak atanan Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 20 Mayıs’ta görevine başladı.

 

SELİMİYE CAMİİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Göreve başlamasının ardından ilk olarak Selimiye Camii’ni ziyaret eden Vali Kırbıyık, devam eden restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Selimiye Cami ziyareti sonrasında düzenleme çalışmaları tamamlanan Selimiye Cami Çevre ve Kentsel Tasarım, Peyzaj Projesi uygulama alanında incelemelerde bulunan Vali Kırbıyık, son durum hakkında bilgi aldı.

 

ESNAFI ZİYARET ETTİ

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Selimiye Camii ve meydanında yaptığı incelemelerinin ardından bölge esnafını ziyaret etti. Esnaf ile sohbet eden Vali Kırbıyık, hayırlı işler diledi. Vali Kırbıyık, esnaf ziyaretinin ardından eşi Dilek Kırbıyık ile birlikte Nişancıpaşa Mahallesi’nde ikamet eden, asırlık çınar 97 yaşındaki Ramazan amcayı ziyaret etti. Vali Kırbıyık, “Ramazan amcamız ve ailesi ile bir süre sohbet ederek, kendilerine sağlıklı ve hayırlı ömürler diledik. Misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 

“EN KIYMETLİ EMANETLERİMİZ”

Daha sonra şehit Uzman Çavuş Sercan Gedikli'nin ailesini ikametinde ziyaret eden Vali Kırbıyık, “Şehit ailelerimiz en kıymetli emanetlerimizdir. Devlet ve millet olarak daima yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber / Buse SERİN