Vali Kırbıyık: Türk kültürünü yaşattığınız için teşekkür ederim

Kırkpınar’da görev yapacak olan Kırkpınar davul zurna ekibi, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı ziyaret ederek, festivale davet etti.

GÜNDEM 27.06.2022 17:17:00 0
Vali Kırbıyık: Türk kültürünü yaşattığınız için teşekkür ederim

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin en önemli ritüellerinden birinin gerçekleştirilmesi ile başladı.

“OLMAZSA OLMAZLARDAN”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin en önemli unsurlarından olan geleneksel davul zurna ekibi, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ı ziyaret ederek, Kırkpınar’a davet etti. Vali Kırbıyık, davul zurna ekibinin Kırkpınar’ın olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, “Sizler Kırkpınar’ın vazgeçilmez unsurlarısınız. Burada tecrübeli ustalarımız, değerli kardeşlerimiz ve genç arkadaşlarımız var. Türk kültürünü, bu kadim geleneği yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

EKİP ŞEFLERİNE BAHŞİŞ VERDİ

Kırkpınar davul zurna ekibi, geleneklere uygun bir şekilde Edirne Belediyesi önünde Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı da karşılayıp, halkı Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne davet etti. Başkan Gürkan da ekip şeflerine bahşiş verdi. 661. Kırkpınar’ın hayırlı uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Türk’ün ata sporu, Milli gururumuz, Edirne’nin düğünü, bayramı 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’miz hayırlı, uğurlu olsun. Sizler, 661 yıldır, Tarihi Kırkpınar Geleneğini yaşatan davul-zurna ekibisiniz. İyi ki varsınız, hep var olun” ifadelerine yer verdi. Davul ve zurna ekibinin protokol ve vatandaşları davet etmesiyle başlayan 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali, 3 Temmuz’a kadar sürecek.

Haber / İrem BANÇO