Vali Canalp, motokros parkurlarını inceledi

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Türkiye Motosiklet Federasyon As Başkanları Ogün Baysan ve Mehmet Nedim Akülke ile birlikte Musabeyli Köyünde bulunan motokros parkurunda incelemelerde bulundu. Vali Canalp, "Türkiye'de Afyo

GÜNDEM 20.11.2021 11:21:00 0
Vali Canalp, motokros parkurlarını inceledi

Türkiye Motokros Şampiyonası 4-5 Aralık’ta Edirne’de yapılacak.

 

 

“ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK”

 

Motokros parkurunda yaptığı inceleme öncesi açıklamalarda bulunan Vali Canalp, “Federasyonumuzla birlikte çalışmaya devam ediyoruz, yapmış olduğumuz çalışmalarda kendini gösteriyor. Bütün kamu kurumları olarak yerel yönetimler olarak bir amaç için buradayız. Edirne’nin var olan hem ekonomisini hem turizmini hem de sporunu ortaya çıkartabilmektir, bu da motokros. Türkiye’de Afyon’da şu anda çok da güzel bir tesis var, biz Edirne’de şunu istiyoruz, Afyon’daki tecrübeyi de ortaya koyan oradaki en iyi örneği de alıp belki bura da çok daha iyisini yapmaktır. Burada ki yapmış olduğumuz tüm çalışmalar federasyonumuzun standart olarak olması gereken ne var dediyse onu yaptık. Buradaki tüm çalışmalar belli bir noktaya gelmişti, burada yaz başında bir aktivitede yapmıştık. Federasyonumuz bize bir öneride bulundu ve Afyon’da yapılacak olan uluslararası yarışta sahada edineceğimiz tecrübeyi buraya yansıtmak istiyoruz dediler.  Dolayısıyla Afyon’daki tecrübeyi buradaki sahaya dört dörtlük olarak uygulayabildiğimiz zaman ortaya çıkacak olan şey daha heyecan verici bir parkur ve çok daha mükemmel bir tesis olacak dediler. Bu öneri bizim açımızdan çokta makul ve anlamlı bir öneriydi.  Bu bizim projemize belki biraz zaman kaybettirmiş olabilir doğrudur ama yapacağımız projede çok daha güzel olacak” dedi.

 

“PARKURU DAHA HEYECAN VERİCİ HALE GETİRECEĞİZ”

 

Şu anda federasyonun yapmış olduğu raporlama doğrultusunda projede küçük tadilatlar yapılacağını kaydeden Vali Canalp, “Buna göre de çok daha güzel bir proje ortaya çıkmış olacak olacak. Burada parkur içeresinde yapacağımız çalışmalarla parkuru daha heyecan verici hale getireceğiz ikincisi ise üst yapı ile ilgili çalışmalardır. Buraya bir karavan parkı ve küçük bir çadır alanı da ilave edeceğiz o zaman burası sürekli yaşayan bir alan olacak.  Bu arada size bir müjde de vermek istiyoruz, Aralık ayının başında 4-5 Aralıkta Türkiye Motokros şampiyonasını burada yapacağız. Burada gerekli çalışmaları yaparak federasyonumuzun hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

 

Açıklamanın ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp, Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Türkiye Motosiklet Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, Ogün Baysan ve Mehmet Nedim Akülke ve projeye katkıda bulunan tüm birimler parkurda incelemelerde bulunarak, yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

Haber / İrem BANÇO