Vali Bilgin'den Lüleburgaz'a ziyaret

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz'da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, ilk olarak, geçtiğimiz günlerde sel baskınından etkilenen bölgelerde devlet tarafından tekrar aynı afetlerin ya

GÜNDEM 20.01.2022 14:27:00 0
Vali Bilgin

Bilgin, kaymakamlık ziyaretinin ardından geçtiğimiz günlerde meydana gelen aşırı yağışlar sonrası su taşkınına maruz kalmasının ardından yapılan çalışmalar ile hayatın normale döndüğü Lüleburgaz Yıldırım Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahallede tekrar olası su baskınlarının önlenmesi için devlet su işleri ekipleri tarafından yürütülen dere ıslah çalışmalarını, su baskını sonrası teknik ekiplerce yıkım kararı verilmesi sonucu yıkılan binalar başta olmak üzere devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Bilgin, vatandaşların isteklerini de dinledi. 

 

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Lüleburgaz ziyareti kapsamında Lüleburgaz Müzisyenler ve Roman Halk Dansları Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret eden Bilgin, derneğin bulunduğu Lüleburgaz Altıyol Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Bilgin, Lüleburgaz son olarak Biz Bize Yeteriz Birlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Lüleburgaz Şubesi’ni ziyaret etti. Lüleburgaz’da meydan gelen sel baskınında devlet millet birlikteliğinin en güzel örneklerinden birisini sergileyerek sel baskını yaşanan mahalledeki vatandaşların yaralarının sarılması için ilk andan itibaren devletin yürüttüğü çalışmalara katkı veren derneğin başkanı Emin Sanpur ve dernek üyelerine teşekkür eden Bilgin, derneğin aşevinde hazırlanan yemekleri mahallemizdeki vatandaşlara dağıttı. Bilgin, valilik olarak mahalleye yeni bir aşevi yaptırılarak derneğin hizmetine sunacaklarını ifade etti. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ