Uzunköprü’nün köylerini dolu vurdu

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü’de dolunun vurduğu Elmalı, Sultanşah, Sipahi ve Bıldır Köylerini ziyaret etti.

GÜNDEM 20.05.2022 16:40:00 0
Uzunköprü’nün köylerini dolu vurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü’de dolunun vurduğu; Elmalı, Sultanşah, Sipahi ve Bıldır Köylerini ziyaret etti.

“TARLALARIN YÜZDE 80’İ SİGORTALI DEĞİL”

Tarlaları doludan zarar gören üreticilere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Milletvekili Gaytancıoğlu, üreticilerin zararının giderilmesi için konunun takipçisi olacağını belirterek, “Buğday ve arpa ekili binlerce dönüm tarlada dolu zararı yüzde 90-100 etkili oldu. Tarlaların yüzde 80'i sigortalı değil. Bazı arazi sahipleri sigorta yaptırmak istemelerine rağmen Hazine arazisi işlediklerini ve hazine arazilerinin sigortalanamadığını üzülerek ifade ettiler. Bilindiği gibi hazine arazilerini işleyenler devlete dekar başına belirlenen kirayı ödüyorlar ancak desteklemelerden yararlanamıyorlar. Yine tapusu olupta hissedarı çok olan halk arasında miraslı yerler olarak bilinen tarım arazilerinin destekleri devletçe ödenmiyor, aynı zamanda bu tip arazilere tarım sigortası yaptırılamıyor. Bu sorun mutlaka çözülmelidir. Araziyi kim işliyorsa ona destek verilmeli ve bu araziye sigorta yaptırılabilmelidir” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ