Üsküdar Üniversitesi'nde İSG'ciler ARGE'den Yetişiyor

Üsküdar Üniversitesi

Türkiye'de İSG laboratuvarını kuran ilk üniversite, Üsküdar Üniversitesi oldu. Böylece üniversitede İSG eğitimi alan lisans üstü, lisans ve ön lisans öğrencilerine eğitimleri sırasında tat

Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programları Koordinatörü, ÜSGÜMER Başkanı Yrd.Doç.Dr. Rüştü Uçan iyi bir iSG’ci de olması gereken özellikleri ve üniversitelerinin eğitim biçimini şöyle aktardı:

 

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

 

“İş sağlığı ve güvenliği teknikeri olmak isteyenler; ‘Genel ve sayısal yeteneğe sahip’, ‘Fen bilimleri alanına ilgili’, ‘Ayrıntıları algılayabilen’, ‘Yoğun ve yaygın ortamlarda dikkati güçlü olan ve stres altında çalışabilen’, ‘Çabuk ve doğru karar verebilen’, ‘Tertipli ve düzenli çalışabilen ve aynı zamanda tedbirli olan’, ‘Yönergeleri izleyebilen’, ‘Sorumluluk sahibi’ kişiler olmalıdır. Üsküdar Üniversitesi’nde bu konudaki eğitim bu temel doğrular üzerinden verilmekte, kişiler üzerinde tespit edilen eksikler giderilmekte ve hem bilimsel anlamda yeterli hem de sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek uzmanlar yetiştirilmekte. İSG eğitimi konusunda en büyük referansımız yurdumuzun dört bir tarafında görev yapan uzmanlarımızın gururla çerçevelediği diplomalarında üniversitemizin isminin yazmasıdır.

 

Sempozyumlarımız Sürüyor

 

Üniversite olarak her yıl çok önemli sempozyumlar içinde yer alıyoruz. 24-26 Nisan 2016 günlerinde Gebze’de TSE ve GETÜ işbirliğinde sempozyumlar düzenledik ve her yıl çeşitli temalar ile tekrarını yapıyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesiile Üsküdar Üniversitesi ortaklığında süren sempozyumumuz ise 2017’de dördüncü yılına girecek. Bunun yanında kamusal alanda İSG çalışmalarında neler yapılabileceğine yönelik araştırmalarımız, eğitim modüllerimiz ile birlikte devam ediyor. Büyükşehir belediyeleri, kamu hastaneleri vb pek çok kamu kuruluşu ile ortaklaşa eğitim ve toplantılarımız oluyor.

 

Fuarlarda Yenilikleri Değerlendiriyoruz

 

22-25 Eylül 2016 günlerinde 5’nci Uluslararası İş Güvenliği ve İş Sağlığı Fuarı’na katıldık. Bu tür fuarlarda bizden eğitim alan İSG uzmanları ile bir araya gelme fırsatı buluyor ve İSG’deki yenilikleri değerlendiriyoruz. Bilimsel anlamda önümüzdeki 10 yıl için ülkemizi bekleyen gelişmeler ve yeni teknolojilere odaklanmaya çalışıyoruz.” 

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ