Üniversite Öğrencileri Arası Fotoğraf Yarışması düzenlenecek

Üniversite Öğrencileri Arası Fotoğraf Yarışması düzenlenecek

Kırklareli İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan ‘Üniversite Öğrencileri Arası Fotoğraf Çekme Yarışması’ hakkında bilgi verildi.

Yarışma, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında; ‘Çanakkale Ruhu’ teması ile fotoğraf alanında yapılacak.

Başvurular, il ve ilçe müftülüklerine veya Diyanet Gençlik Hizmet Mekânlarına yapılacak. Son başvuru tarihi 8 Mart 2024 olarak belirlendi. Yalnızca örgün eğitime devam eden üniversite (önlisans/lisans) öğrencileri katılabilecek. Yarışma, il müftülüklerince 18 Mart Pazartesi günü sonuçlandırılacak. Dereceye giren öğrenciler, internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilecek.

 

BİRİNCİYE 2 BİN TL VERİLECEK 

 

Yarışma, il müftülüklerinde oluşturulacak komisyon tarafından; birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren öğrencilerin tespit edilmesiyle icra edilecek. Dereceye girip ödüle layık görülen öğrencilere il müftülükleri tarafından; birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL para ödülü verilecek. Değerlendirme komisyonunca; konuyu fotoğrafta ifade edebilme gücüne 40 puan, fotoğrafın kalitesine 30 puan, özgünlüğe 30 puan verilecek. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek, müftülüklerce bir sonraki yıl Mart ayına kadar muhafaza edilecek. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ