Türkiye ve Balkanların en büyük çocuk müzesi  

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye ve Balkanlar'ın en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'nün yapımına başladıklarını açıkladı. Müze ve eğiti

KÜLTÜR SANAT 7.07.2018 15:44:00 0
Türkiye ve Balkanların en büyük çocuk müzesi  

 

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye olarak bu projenin Türkiye ve Balkanlar’ın en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü olacağını dile getirdi. Uzun zamandır bu proje üzerinde çalıştıklarını kaydeden Gürkan, projenin hazırlanmasında Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurul Başkanlığı’nın katkılarıyla MEB müfredatına uygun hareket edildiğini belirtti.

120 GÜNDE BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Recep Gürkan Kavgaz mevkii Emel, Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanındaki  12 bin dönümlük alanda inşa edilecek İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün müze ve kampüs olarak 2 aşamalı bir tesis olacağını ifade etti. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin dün itibari ile sahada çalışmaya başladıklarını belirten Gürkan, yapımı 120 günde bitirilmesi planlanan tesisin sadece Edirne’ye değil Trakya ve Balkanlara da hizmet verecek şekilde bir çekim merkezi olarak projelendirildiğini kaydetti.

12 BİN METREKARELİK ALANA KURULACAK

Türkiye’nin ve Balkanların en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü olacağını dile getiren Gürkan,Bu proje 12 bin metrekare alana kurulacak. Müze kısmında 4 kalıcı sergi alanı bulunmakta ve temalar üzerinden çocuklara 4 evrensel değeri anlatmaktayız. Bu alanlar ve değerler; Vahşi Yaşam ve Yardımseverlik Sergisi, Saygı ve Çevre Sergisi, Trafik ve Hoşgörü Sergisi, Sevgi ve Veteriner Kliniği Sergisi şeklinde. Bu birinci kısım. Ayrıca Kampüs içerisinde ise Dış Mekan Palentoloji Sergisi, Dış Mekan Entomoloji Sergisi, Dış Mekan Bilim Sergisi ve Dış Mekan İnşaat Sergisi yer alacak" dedi.

HAFTA İÇİ OKULLARA HAFTA SONU AİLELERE HİZMET VERECEK

Sözlerine devam eden Gürkan, "Proje de yer alacak tüm butaforlar yurtdışında butafor sanatçıları tarafından dünya standartlarına uygun olarak elde imal edilecek. Ayrıca, Üniversite Bilim Kurulu tarafından çocuklara ve öğretmenlere dağıtılmak üzere akademik yayınlar hazırlanacak. Bunlarla birlikte; tesis içinde kafe, hediyelik eşya dükkanı, fotoğrafçı, fosil kazı havuzu ve biyolojik gölet de yer alacaktır. Tesis hafta içi okullara hafta sonu da ailelere hizmet verecek" dedi.

Haber / Özge MERİÇ