Türk Mutfağı Haftası’na özel etkinlik düzenlendi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

GÜNDEM 24.05.2022 15:24:00 0
Türk Mutfağı Haftası’na özel etkinlik düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

ETKİNLİK HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

2022 yılından itibaren ülkemizde ve tüm dünyada dikkat çekecek düzeyde etkinliklerle kutlanmaya başlanan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Tekirdağ’ın yöresel ürünlerinin sergilendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu düzenlenen etkinlik hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

SUNUM YAPILDI

Namık Kemal Üniversitesi Şarköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Sinem Akman, Furkan Burak Ünal ve Aygün Kalın tarafından katılımcılara Türk Kültürü’nün izlerini taşıyan, binlerce yıllık geçmişe sahip, zengin Türk Mutfağı hakkında sunum eşliğinde bilgi verildi. Vali Yıldırım, sunumun ardından etkinlik dolayısıyla kurulan stantları ziyaret edip, yöresel ürünler hakkında bilgiler alarak Tekirdağ’ın gastronomisinin zenginleşmesi ve markalaşmasına katkı sunan herkese emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Haber / İrem BANÇO