Trendyol Ekspres iş ortakları, iş bıraktı

Trendyol Genel Merkezi, bu sene için iş ortaklarına yüzde 11 zam yapma kararı aldı. Zammı az bulan iş ortakları Türkiye'nin pek çok bölgesinde eylem başlatırken, Trendyol'un Çerkezköy'd

GÜNDEM 24.01.2022 17:32:00 0
Trendyol Ekspres iş ortakları, iş bıraktı

Trendyol iş ortaklarından Samet Bolkış, “Biz bu  işe girerken yaklaşık 200 bin TL masraf ettik. Bu 200 bin TL ile de kalmıyor, evrak istiyorlar, herhangi bir şey istiyorlar, bu 200-250 bin TL’yi buluyor. Maliyeti de geçtim, biz başta söylenen miktar 9 bin + KDV olarak yansıtıldı. Hiçbir arkadaş bugün 9 bin + KDV olarak aylık bazda almadı. Hep sarkıtıldı, sarkıtıldı bir sonraki aya sarkıtıldı. Aramızda ağır kaza geçiren, trafik kazası geçiren arkadaşlar var. Maddiyatını geçtim, can kaybında ya da sosyal güvenliğimiz de sadece cebimizden ödediğimiz Bağkur, onu da ödeyebilirsek. Elimizde kalan parayla Bağkur’u ödemeye çalışıyoruz” dedi. 

 

ELİMİZE KALAN PARA 2 BİN – 2 BİN 500 TL

 

Yaklaşık 23 gündür bir zaman beklentisi içerisinde olduklarını söyleyen Bolkış, “Şartlar, enflasyon, yakıt masrafları, her şey ortada. Müşteri memnuniyeti, hızlı teslimat istiyorlar bunları biz hep iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama bugün bizim sadece dağıtımda yakıt masrafımız 2 bin 500 – 3 bin TL arası. Bunun üzerine bin 500 TL Bağkur’u koyuyoruz. Bu arabanın kaskosu, sigortası, ÖTV’si, bakımı var. 9 bin TL üzerinden bir hesap yaptığımızda bugün bizim elimizde kalan para 2 bin - 2 bin 500 TL. Bugün ben asgari ücretle gidip çalışmış olsam en az 4 bin 250 TL para alacağım, hem sigortam ödenecek, hem de arabam yıpranmayacak. Biz bu işe iş ortağı olarak girdik. Bugün aldığımız zam bin TL” dedi. 

 

“MAĞDURİYETLERİMİZİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Bu mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Bolkış, “Trendyol Tarkan’a milyon dolarlar verip reklam yaparken, taşıyıcısına 9 bin dağıtmış olsa ya da vermiş olsa en büyük reklamı zaten biz yapmış oluyoruz müşteriyle muhatap olarak. Reklamı Tarkan yapmıyor. Bir teslimat 24 saat içerisinde müşteriye ulaşıyor. Biz bugün buraya geldiysek hepimizin adına geldik. Nerede taşıyıcı varsa hepsinin adına konuşuyoruz. Onlar da merkez binasına yürüyüşünü yaptılar durumlarını izah ettiler. Ne çıkar ne çıkmaz bilmiyorum ama yetkililer bununla ilgili yapılabilecek en iyi şeyi yapmak zorunda. Bugün bin TL çok gülünç bir rakam” diye konuştu. 

 

“MÜŞTERİLERDEN KENDİ ADIMIZA ÖZÜR DİLİYORUZ”

 

Salı gününden itibaren kontak kapatacaklarını ve mağduriyetleri giderilene kadar dağıtıma çıkmayacaklarını söyleyen Bolkış, “46-47 kişi burada yarın dağıtıma çıkmayacak. Kargosunu bekleyen müşterilerden de rica ediyorum bu durumda bizi de idare etsinler. Gönderiler geç kalabilir, zamanında ulaşmayabilir o yüzden biz de onlardan kendi adımıza özür diliyoruz ama Trendyol adına değil. Biz Trendyol Ekspres kuryeleri, olarak kendi adımıza özür diliyoruz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

 

VİDEOLU HABER İÇİN TIKLAYINIZ