Trakya’da Samsunlular ikiye bölündü

Nisan ayında Trakya’da ve Tekirdağ’daki Samsun Dernekleri arasında tartışmalı başlayan federasyon kurma çalışmaları sonunda Trakya’da Samsunlular ikiye bölündü.

GÜNDEM 21.05.2022 16:46:00 0
Trakya’da Samsunlular ikiye bölündü

Trakya’daki Samsun derneklerini bir çatı altında birleştirmek için başlayan çalışmalar kapsamında Bilal Acar ve Hasan Acar, başkanlık konusunda uzlaşma sağlayamayınca, her iki isim de federasyon kurmak için ayrı ayrı başvuru yapmıştı.

BİR GÜN ARAYLA 2 FARKLI FEDERASYON KURULDU

14 Samsun hemşehri derneği bir araya gelerek 18 Nisan’da Bilal Acar’ın kurucu başkanlığında ‘Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’nu kurarken, bu federasyonun içerisinde yer almak istemeyip aynı isimle farklı bir federasyon kurmak isteyen 5 Samsun hemşehri derneği ise, bir gün önce aynı isimle başvuru yapılması nedeniyle 19 Nisan’da Hasan Acar’ın kurucu genel başkanlığında Trakya Tekirdağ Dernekler Federasyonu’nu kurmuştu.

 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ

Bilal Acar’ın kurucu genel başkanlığında kurulan ‘Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’ faaliyetlerine aynı isimle devam ederken, bir gün sonra Hasan Acar’ın kurucu genel başkanlığında aynı isimle kurulduğu duyurulan diğer federasyonun ismi ise, isimlerin çakışması nedeniyle ‘Trakya Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’ olarak değiştirildi.

RESMİ OLARAK TESCİL EDİLDİLER

Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu Tekirdağ Valiliği'nin kararı ve 59-015-160 Kütük numarası ile resmi olarak tescil edilirken, Trakya Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu da 59-015-155 kütük numarasıyla tescil edildi. Trakya’da faaliyet gösteren ve 2’ye bölünen Samsun hemşehri dernekleri, Kapaklı merkezli kurulan 2 federasyon çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU