TKDK, Tarımsal Amaçlı AB Hibe Fonları için Trakya’yı da yatırım kapsamına aldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Tarımsal Amaçlı AB Hibe Fonları için Trakya illerini de yatırım kapsamına aldı.

EKONOMİ 25.01.2024 16:39:00 0
TKDK, Tarımsal Amaçlı AB Hibe Fonları için Trakya’yı da yatırım kapsamına aldı

Türkiye'deki varlık amacı Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye'de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak olan, 4 Mayıs 2007 tarihli ve 5648 sayılı "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun" ile kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Tarımsal Amaçlı AB Hibe Fonları için Trakya illerini de yatırım kapsamına aldı. 

 

2007 yılından beri Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Türkiye’nin 41 iline verilen AB hibelerinin artık Trakya illerine de verileceği belirtilerek “Tarımsal amaçlı yatırım yapacak şahıs ve şirketlerin yanında, Tarımsal amaçlı kooperatif/birliklerde AB hibe fonlarından yararlanabilecek. Hibe oranları yüzde 50-75 arasında değişiyor. Yatırım miktarı ise 5 bin euro-3 milyon Euro” denildi. 

 

YATIRIM KONULARI

 

Yatırım konuları şöyle sıralandı: Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, Kırsal Turizm ve rekreasyon faaliyetleri (butik otel), su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları (Sadece kooperatif ve birlikler/ Drone-Traktör-Biçerdöğer alabilir), Yenilenebilir enerji yatırımlar (GES-RES)

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ