Tekirdağ’da 23 Nisan coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da da coşkuyla kutlandı.

TEKİRDAĞ 23.04.2024 16:05:00 0
Tekirdağ’da 23 Nisan coşkusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dün saat 10.00’da Tekirdağ Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. 

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Törene Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Tekirdağ  Barosu Başkanı Avukat Egemen Gürcün, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, siyasi parti il  başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Albayrak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

 

MAKAMINDA AĞIRLADI

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program sona erdi. Çelenk Sunma Töreni’nin ardından Vali Soytürk, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, İlhami Özcan Aygun ve il protokolünü makamında ağırladı.

 

ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE DEVAM ETTİ

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Amfi Tiyatro’da düzenlenen "Çocuk Şenliği" ile devam edildi.Çocuk Şenliğine Vali Recep Soytürk, Eşi Nurdan Soytürk ve temsili Vali Derinsu İşçe’nin yanı sıra, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tuğg. Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Başsavcı Soner Gül, il protokolü, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı ise Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğg. Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer tarafından verildi.

 

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLER SUNDU

 

Kazandereli Memiş Pehlivan Ortaokulu öğrencileri tarafından “Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayramın çocuklara armağan edilmesi” canlandırılırken, 80 Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Halk Oyunları Gösterisi”nin ardından Şehit Turgut Kurtçu Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Geleneksel Çocuk Oyunları Gösterisi” sunuldu. 

 

MÜZİK GÖSTERİSİ İLE DEVAM ETTİ

 

Programda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kutlamalara katılmak üzere Karadağ ve Kosova’dan gelen Halk Dansları Ekipleri de gösterilerini sundu.  Kutlama, Bayrak Temalı Müzik Gösterisi ile devam etti.

 

Haber / İrem BANÇO