Tekirdağ ve Silivri’de 5 yeni sondaj kuyusu açılıyor

Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi (TBNG) Tekirdağ ve Silivri’de 5 yeni sondaj kuyusu açmak üzere çalışmalarını başlatıyor. TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de 5 yeni kuyuda sondaj başlatarak aylık üretimini yüzde 25 artıracak.

GÜNDEM 2.02.2024 16:21:00 0
Tekirdağ ve Silivri’de 5 yeni sondaj kuyusu açılıyor

Doğalgaz ve Petrol arama faaliyetlerinde bulunmak amacıyla 1983 yılında kurulan, Trakya bölgesinde arama ve üretim faaliyetlerinde bulunan TBNG’nin, son 40 yıldır en büyük özel doğal gaz üreticisi olarak toplam 3,5 milyar metreküp üretim gerçekleştirdiği, son üç yılda gerçekleştirdiği 19,4 milyon dolar yatırımla Tekirdağ ve Silivri’de toplam 85 kuyudan günlük 250 bin metreküp doğal gaz çıkaran TBNG’nin, Türkiye’nin enerji arz güvenliğine katkı sağlamak amacıyla bu sene 10 milyon dolar daha yatırım yapmayı planladığı belirtildi. 

 

“HİDROKARBON BAKIMINDAN ZENGİN YERALTI KAYNAKLARINA SAHİP”

 

TBNG CEO’su Sinan Furat, yeni sondaj çalışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin hidrokarbon bakımından zengin yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu ve bu kaynakların yeraltından çıkarılarak tüketime kazandırılması gerektiğini belirterek, “Yüz yıllardır doğu ile batı arasındaki köprü konumdaki ülkemizin yeraltı kaynakları bakımından zengin olduğunu yapılan araştırmalar sonucunda biliyoruz. Bu zenginliği kullanıma sunmak adına 40 yıldır sondaj ve üretim alanlarında çalışmalar yürütüyoruz. Faaliyetlerimiz doğrultusunda enerjide arz güvenliğine katkıda bulunmaktan ve yeni sondaj çalışmalarımızla enerji ithalatının azaltılmasında pay sahibi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN