TBMM’deki çalıştaya davetli konuşmacı olarak katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) tarafından “Kadın İstihdamının Artırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Çalıştayı” düzenlendi

GÜNDEM 25.06.2022 17:43:00 0
TBMM’deki çalıştaya davetli konuşmacı olarak katıldı

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Serinlikli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) tarafından düzenlenen “Kadın İstihdamının Artırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Çalıştayı”na davetli konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) tarafından “Kadın İstihdamının Artırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Çalıştayı” düzenlendi. TBMM Tören Salonu’nda düzenlenen çalıştaya; Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın -Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Alt Komisyon Danışmanı Doç. Dr. Nilüfer Serinlikli, konuşmacı olarak davet edildi.

İKİ OTURUM HALİNDE YAPILDI

Çalıştaya kadın istihdamı, kadın girişimciliği ve kadın kooperatifçiliği alanlarında çalışan ülkemizin farklı bölgelerinden ve üniversitelerinden 30 akademisyen katıldı. Çalıştayda ayrıca KEFEK Komisyon Üyesi milletvekilleri de yer aldı. KEFEK Alt Komisyon Başkanı Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek’in yönetiminde iki oturum halinde yapılan toplantının açılışı, KEFEK Başkanı Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal’ın komisyon olarak faaliyetlerini sunması ile başladı

 

.

KADIN KOOPERATİFÇİLİĞİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Alt Komisyon Danışmanı Doç. Dr. Nilüfer Serinlikli konuşmasında, kadın girişimciliği ve istihdamının artırılmasında kadın kooperatifçiliğinin önemine dikkat çekti. Ülkemizde kooperatiflerin başarılı olabilmeleri için uluslararası kooperatifçilik ilkelerinin uygulanmasının gerekliliğine vurgu yapan Doç. Dr. Nilüfer Serinlikli, kadın kooperatiflerinin gücünün artması ve görünür olması için niteliklerinin geliştirilmesi gerektiği bilgini kaydetti.

“BAŞARININ YOLU EĞİTİMDEN GEÇİYOR”

Kooperatiflerin ve kadın kooperatiflerinin sorunları ve çözüm önerileri üzerinde de duran Doç. Dr. Nilüfer Serinlikli, başarının yolunun eğitimden geçtiğini belirtti. Kadınların ekonomiye katılımı ve kooperatiflerin etkinliğinin artırılması konusunda atılması gereken adımlara ilişkin bilgiler paylaşan Dr. Nilüfer Serinlikli, kooperatifçilik alanındaki görüş ve deneyimlerini aktararak sözlerini tamamladı.

Haber / Buse SERİN