Tarih: 24.09.2020 17:58

Su isale hattı ve su kuyularını inceledi

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Yenice Mahallesi’nde bulunan su isale hattı ve su kuyularında yürütülen çalışmaları inceleyerek TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

4 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Yenice Mahallesi’ni besleyen su kuyularına ilave olarak 1 adet su kuyusunu daha açtıklarını kaydeden Albayrak, “Tüm çalışmalar ile birlikte mahallemize 4 Milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştiriyoruz” dedi. Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, `Sağlam Altyapı, Sağlıklı Gelecek' sloganıyla altyapı çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

2 KATI KADAR SU TEMİNİ SAĞLANACAK

Yetkililer “Yapılan çalışmalar kapsamında, Çorlu İlçesi'ne bağlı Yenice Mahallesini besleyen mevcut 8 adet kuyunun debisi (42lt/sn) yetersiz olduğundan, ilave 1 adet içme suyu kuyusu açılmıştır. Açılan kuyunun debisi 25lt/sn olup, suyun mevcut depoya iletiminin sağlanması için TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından "TESKİ 143 nolu kuyu ile mevcut depo arası 3.106 metre Ø 355'lik HDPE isale hattı projesi" hazırlandı. 3.106 metre Ø 355 mm çaplı HDPE hattın imalatı Eylül ayı itibari ile tamamlandı, hattın üzerinde 5 adet vantuz, 5 adet tahliye bulunuyor. Ayrıca, bahse konu hat güzergahına yakın bölgede 2. kuyu da açılmaya başlandı, bu kuyunun da iletim hattı, yapılan Ø 355 mm çaplı HDPE hatta bağlanacak. Yeni açılan 2 kuyudan gelecek debi ile mevcut durumun 2 katı kadar su temini sağlanması planlanıyor” dedi.

Haber / Yener AKBABA

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —