Soytürk, Tekirdağ’ın hayırseverlerini iftarda ağırladı

Okul yaptıran ve okul yapılması için arsa temin ederek, eğitime katkı sağlayan hayırseverlerle birlikte iftar yapan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, programda hayırseverlere Teşekkür Belgesi takdim etti.

TEKİRDAĞ 27.03.2024 15:45:00 0
Soytürk, Tekirdağ’ın hayırseverlerini iftarda ağırladı

Hayırseverlerin yaptırdığı ve yapımına katkı sağladığı okulların yer aldığı video gösteriminin izlenmesinin ardından konuşan Vali Soytürk, “İlimizde bu tür toplantıyı ikinci kez yapıyoruz. İlkini Çerkezköy’de yapmıştık. Çok mutlu olmuştum, çok keyif almıştım. Bugün ikincisini yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Meslektaşlarım bilir Mülki İdare Amirleri eğitime özel bir önem verir, gayret gösterir, çabalar. Bir taraftan devlet yatırımlarının iline ya da ilçesine gelmesi için olağanüstü gayret gösterir. Bir taraftan da hayırseverlerle irtibat kurar, onları okul yapmaya teşvik eder. Ben de onlardan biriyim. 32 yıldır çalışıyorum, her gittiğim yerde hayırsever anlamında çok özel dostlarım olmuştur” dedi. 

 

“ALLAH RAZI OLSUN”

 

Hayırseverlerin ya arsa aldığını ya da okul yaptığını kaydeden Vali Soytürk, “Bunlar çok kıymetli şeyler. Hem burada hep beraber çok büyük gurur duyduk ama bunun bir de ahiret kısmı var. Hepimiz inanıyoruz. Bir gün öbür tarafa gideceğiz ve bir hesap vereceğiz. Oradaki en büyük kazanımlar bence bunlar. Orada başka hiçbir şey yardım etmeyecek ama siz toplumdaki gençlerin daha iyi bir eğitim alabilmesi için bugünden yatırım yapıyorsunuz ve inanıyorum ki ahirette bunun misli misli karşınıza çıkacak. Hem sizden hem babalarınızdan, yakınlarınızdan Allah razı olsun demek için buradayız. Bir başka sebebimiz daha var. Evet hayırseverlerimiz var ama eğitime katkı sağlayan birçok kurum da var. Az önce gördünüz Aydın Nezih Doğan Valimiz, Vilayetler Hizmet Götürme Birliği’ne bir okul yaptırmış. Allah ondan razı olsun. Süleymanpaşa Belediyemiz iki okul yaptırmış. Birini Kumbağ’a yaptırdığına göre Hüseyin beyin parmağı olduğunu düşünüyoruz. Kendi memleketi, bölgesi olduğu için. Allah razı olsun. Ticaret Borsamız ve Ticaret Odamızın emeği var. Ama bir özel kişi daha var. Kadir Başkan burada. Kadir Başkanı’nda yaptırdığı okullar var. Huzurlarınızda hem ona hem Hüseyin Başkana hem hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ 

 

Vali Soytürk, daha sonra hayırseverlere Teşekkür Belgesi takdim etti.Süleymanpaşa’dabir otelde düzenlenen iftar programına Vali Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk’ün yanı sıra Mülkiye Müfettişleri Ali Ekici, Hasan Karahan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ Ticaret Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı ve hayırseverler katıldı.