“Sera OTB sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyoruz”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Sera Organize Tarım Bölgelerinin (Sera OTB) sayısını artırmak için çalışıyoruz. 2028 yılında Sera OTB sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

TÜRKİYE 17.09.2023 11:31:00 0
“Sera OTB sayısını 100

 

Ülkenin kalkınmasına, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat hedeflerine katkı sağlayacak Sera OTB'leri desteklemeye devam edeceklerini belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İstanbul, Ankara, İzmir ve bu büyük şehirlerin çevreleri başta olmak üzere jeotermal enerji kaynaklarımızı ön plana çıkararak sera üretimini teşvik edeceğiz. 

Türkiye, jeotermal enerji potansiyeli bakımından dünyada 7'inci, Avrupa'da ise birinci sırada yer alıyor. Jeotermal enerji kaynaklarımızı daha fazla kullanarak üretim maliyetlerini düşürmeyi, gıda arzının sürekliliğini sağlamayı, yıl boyunca üretim yapabilme imkanına kavuşmayı hedefliyoruz” dedi. 


“JEOTERMAL SERA VARLIĞI ALANINDA DÜNYADA LİDER”


Bakan Yumaklı, jeotermal enerji kaynaklarının tarım sektörü için ne kadar önemli bir doğal avantaj olduğunun bu yatırımlarla daha da iyi anlaşılacağını ifade ederek, “Jeotermal kaynaklar, çevre dostu olmaları dolayısıyla da tarımda çok önemli bir yere sahip. Türkiye, jeotermal sera varlığı alanında dünyada lider konumda bulunuyor. 

Altyapı inşaatları tamamlanan 10 OTB'yi yatırımcılarımızın hizmetine sunduk. Sera OTB'lerin sayısını artırmak için çalışıyoruz. 2028 yılında Sera OTB sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 


Haber Merkezi