Şehit lider Yazıcıoğlu, vefatının 15. yıl dönümünde anıldı

Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu, şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 15’inci yılında Çerkezköy’de anıldı.

TEKİRDAĞ 25.03.2024 15:40:00 0
Şehit lider Yazıcıoğlu, vefatının 15. yıl dönümünde anıldı

2009 yılında helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları için Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından önceki akşam Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programına; Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Turan Demircan ve partililer katıldı.  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber ve partililer de meydana gelerek, Alperenlere baş sağlığında bulundular. 

 

RESİMLERİ, YAZDIĞI ŞİİRLER GÖSTERİLDİ 

 

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı, vefatının 15’inci yılında kurucu liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ruhuna Çerkezköy Osmanlı Camii’nde mevlit okuttu. Daha sonra Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarından oluşan sergi, belediye meydanında açıldı.  Zaman zaman Büyük Birlik Partisi’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun resimlerinin yansıtıldığı sinevizyon perdesine, zaman zaman da Yazıcıoğlu'nun yazdığı şiirler, cenazesinden görüntüler ve yaptığı konuşmalar yansıtıldı. 

 

“NEDEN BİR SİYASETÇİ ÇIKIP BU İŞİ SORGULAMIYOR?”

 

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit, “25 Mart 2009 yılında Türkiye’de adalet karlar altında bırakıldı. 15 yıl geçmesine rağmen hala adalet yok. Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun suikastında ne hikmetse bir arpa boyu kadar yol alınmadı. Bu nasıl kumpastır? Hangi siyasilerin parmağının olduğu konusunda neden bir siyasetçi çıkıp bu işi sorgulamıyor? Kurulan komisyonlar görev yapmıyor ve yaptırılmıyor. Muhsin Yazıcıoğlu ömrünü devletine, milletine adamış bir dava adamıydı. Muhsin Yazıcıoğlu bu ülke üstüne kurulan hain planların karşısında dimdik durmuştur” dedi. 

 

“ÖMRÜ BOYUNCA DEVLETİNİ TEMSİL ETTİ” 

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun yıllarca cezaevlerinde yatmasına rağmen devletine küsmediğini kaydeden Macit,“Her platformda devletini ömrünce temsil etti. Maalesef böyle bir devlet ve millet sevdalısı bir yiğit, son nefesinde devlete ihtiyaç duydu ama devlet onu duymadı. Maalesef halen de duymuyor” dedi. Ne hikmettir ki bu dava 15 yıldır aydınlatılmıyor. Bu yaşananla ilgili her günahın sahibi fetö deniliyor. Bu fetönün siyasi ayağı yok mu, bunlar halen mecliste değiller mi? Bu olay fetöye bağlanıp kapatılacak kadar basit bir olay değildir. Bakın ağalar bunun hesabı elbet bir gün sorulur. Bu adalet size de bir gün lazım olur, hatta ve hatta en fazla sizlere lazım olur. Unutmayınız ayarlarıyla oynadığınız bu kantar gün gelir hepinizi tartar. Allah gani gani rahmet eylesin. Peygamber efendimize inşallah komşu eylesin” dedi. 

 

“MÜCADELESİNDEN TAVİZ VERMEDİ” 

 

İlçe Başkanı Macit’in ardından konuşan Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Turan Demircan da “Muhsin Yazıcıoğlu dendiğinde çile, mücadele ve şahadet akıllara geliyor. 55 yıllık yaşamına bu kadar çileyi ve mücadeleyi sığdırabilen belki de tek liderdir.Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen olay henüz aydınlanamadı. Defalarca tehditler almasına ve suikastlara uğramasına rağmen mücadelesinden taviz vermedi. Söz veriyoruz Başkanım. Emanetçilerin, Alperenler olarak yolun yolumuz, davan davamızdır. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Davanın mücadelesini son nefesimize kadar devam ettiriyoruz. Söz veriyoruz. Katillerin bulunup ortaya çıkarılana kadar, hak ettikleri cezaları alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Anma etkinliğinde kurulan sinevizyona Muhsin Yazıcıoğlu’nun resimleri, yazdığı şiirler, cenazesinden görüntüler, yaptığı konuşmalar ekrana yansıtıldı. 

 

Haber / İrem BANÇO