Salgının bitmesi için eller semaya açıldı

Salgının bitmesi için eller semaya açıldı

Edirne'de, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camii'nde, Kadir Gecesi nedeniyle mevlit okundu. Salgının bitmesi için eller semaya açıldı.

Edirne İl Müftülüğü’nün sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan mevlide Selimiye Camii’ne yakın bölgede oturan vatandaşlar da katılarak, ibadetlerini sosyal mesafeye uyarak yaptı.

 

CANLI OLARAK YAYINLANDI

 

Ramazan ayının son günlerinde, Kuran-ı Kerim’in indiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi nedeniyle Selimiye Camii’nde mevlit okundu. Mimar Sinan’ın ustalık eserinde, saatler 21.00’ı gösterdiği sırada Selimiye Camii imam hatibi Yusuf Serenli eşliğinde imam ve müezzinlerden oluşan ekip Kuran-ı Kerim’den sureler okumaya başladı. Kadir Gecesi programı aynı anda İl Müftülüğü’nün sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.

 

DUALAR VE KASİDELER OKUNDU

 

Programa Selimiye Camii’ne yürüyüş mesafesinde oturan vatandaşlar da katıldı. Programda sosyal mesafeye dikkat edilirken, dualar ve kasidelerin de okundu. Programın sonunda ise eller semaya salgının bitmesi için açıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ