RoboTrak 2022 Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi düzenlendi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde “RoboTrak 2022 Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi” düzenlendi.

TEKİRDAĞ 3.06.2022 13:56:00 0
RoboTrak 2022 Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi düzenlendi

Serginin açılışına Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TÜB üyesi üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞARILAR DİLEDİ

Açılış programında konuşan (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Şengörür, “RoboTrak 2022 Ulusal Robot Yarışması ve Teknoloji Sergisi”nin Pandemi nedeniyle 2 yıllık bir aradan sonra tekrar düzenlemeye başlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, üniversiteler ile teknoloji meraklılarını bir araya getirmek, sanayinin ihtiyaç duyduğu projelerin ticarileştirilmesini ve üniversite sanayi iş birliğini sağlayarak ülke ekonomisinin bilgi ve teknolojiye dayalı kalkınmasına destek olmak amacıyla düzenlenen yarışmada tüm öğrencilere başarılar diledi.

HER YIL GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENİYOR

Trakya Üniversiteler Birliği çatısı altında ikinci kez düzenlenen etkinliğin birliğin süreklilik arz eden çalışmalarından biri haline geldiğini vurgulayan Şengörür, RoboTrak'ın dönem başkanlığı müddetince düzenlenen 40. etkinlik olduğunu vurgulayarak, bu şekilde 13 büyük organizasyonun her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini söyledi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çizgi izleyen, mini sumo, insansız hava araçları, teknoloji tasarım, model havacılık ve otonom tarım aracı kategorilerini barındıran ve 27 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen yarışmada Kırklareli Üniversitesi; Arama Kurtarma Takımı Teknoloji Tasarım Kategorisi’nde 3.lük ve Vtol Nozzle Takımı Model Havacılık Kategorisi’nde 3.lük derecesi aldı. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan Meşe, İpsala MYO Müdürü ve MEYOK Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda ve Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Atalay’ın elinden aldı.

Haber/Furkan DURAN