Tarih: 17.07.2017 20:50

Rekabet Fiyat Kırmakla Değil Kaliteyle Olur

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık hayatımızda en kıymetli varlığımız, temel direğimiz. Çevremizdeki gibi vakalara ah vah etsek dahi önemini ancak yitirince anladığımız bir değer. Sağlığımızı kaybettiğimizde yakın tarihe kadar sadece devlete ait hastanelerde aradığımız şifa son yıllarda ikinci tür bir hastanede edindi. Özel hastaneler. Çerkezköy’de de birçok hastanın tercihi özel hastanelerden yana oluyor. Onlardan biri Özel İrmet Hastanesi, Jinekolog Operatör Doktor  Ahmet Türker ve İrfan Tombalak ortaklığında Çerkezköy’e kazandırıldı. Doktor Ahmet Türker ile söyleşimizde hastanenin kuruluş hikayesini de bilmeyenlere bilgi, bilenlere hatırlatma olsun diye anlattırdık:

 

1995’TE ARKADAŞ TAVSİYESİ İLE GELDİM

 

 

REMZİ GARİP’TEN HASTANESİNİ SATIN ALDIK

 

 

TRAKYA’NIN EN FAZLA DOĞUM YAPAN HASTANESİ OLDUK

 

 

ÇERKEZKÖY’DEKİ NÜFUS ARTIŞINI ÖNGÖRDÜK

 

 

BİNA + CİHAZ + YAKLAŞIM

 

 

PROJEMİZ ACIBADEM TARAFINDAN ÇİZİLDİ

 

 

HASTANECİLİĞİN TEMELİ SEVGİ VE GÜVENDİR

 

 

 

BİZ BURAYI DİŞİMİZ TIRNAĞIMIZ İLE KURDUK

 

Hiç kimse bir işe başlarken öyle bir niyetle başlamaz. Biz burayı dişimizle tırnağımızla kurduk. Yavaş yavaş hasta sayımız arttı. Hiç kimse bir iş yaparken, yapacağı işin nereye gittiğini göremez, bir de zincir hastane kişiye güvenemez. Biz burayı sıfırdan kurduk.

 

REKABET FİYAT KIRMAKLA DEĞİL KALİTEYLE OLUR

 

Geçenlerde içlerinde benim de bir tanıdığımın yer aldığı Amerikan Hastanesi’nden bir ekip tesadüfen gezmek için geldi. Çok beğendiklerini söylediler. ‘Biz Çerkezköy’de hiç böyle bir hastane beklemiyorduk’ dediler. Gerçekten de hekim olun olmayın, burasıyla bölgedeki hastaneleri gezin. Aradaki farkı görürsünüz. Çerkezköylüler de görüyor zaten ve farkındalar. Tercih edilen bir hastaneyiz. Diğer hastaneler bizimle rekabet etmek için fiyatlarını düşürüyorlar. Ama fiyat düşürmekle rekabet olmaz. Kaliteli hizmet vereceksiniz, kaliteli cihaz koyacaksınız. Ben öyle düşünüyorum.

 

SAĞLIK TİCARETTEN ÖNCE GELMELİ

 

Sağlık sektöründe ticaretten çok öncelikle insan sağlığını düşünmek lazım. Bizim de prensibimiz hep bu olmuştur ve normalde de olması gereken budur. Siz insanın sağlığını düşündükten sonra para zaten arkasından gelir.

 

VARLIĞIMIZ DEVLET HASTANESİ İÇİN DE BÜYÜK RAHATLIK

 

 

 

Sorunuza gelince; Devlet Hastanesi’nin başhekimi bize defalarca söyledi, ‘İyi ki varsınız’ diye. Bizim buradaki varlığımız Devlet Hastanesi’ndeki iş yükünü azaltıp oradaki sağlık hizmetinin kalitesinin yükselmesini de sağladı. Çünkü biz de orada çalışırken yaşıyorduk. Bir hasta geliyor, yoğun bakıma farklı bir hastaneye gönderilecek. O yıllarda 112 de yok. Telefonun başına geçip kendimiz gönderilecek hastane arıyorduk. Şimdi Devlet Hastanesi’nden arayıp yer olup olmadığını soruyorlar, göndermelerini söylüyoruz. Varlığımız Devlet Hastanesi için de büyük bir rahatlık.

 

TRAKYA’NIN EN

 

 

 

DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ

 

Hemen yan tarafımızda bir arsamız daha var. Orasını da projelendirdik. Hastanemizi büyüteceğiz. Çünkü Çerkezköy çok hızlı büyüyor. Nüfusu her yıl yüzde 10 oranında artıyor. Bir çok hastane bunu göremiyor. Bizde aynı şeyi yaşadık. Başlıyor, iki sene sonra, ‘Keşke daha büyük yapsaydık’ diyor.

 

ALTYAPIMIZ, EKİBİMİZ, CİHAZLARIMIZ ÇOK İYİ

 

Tüm yatırımlar bütçeyle ilgili. Biz de sıfırdan bu işi buraya getirmiş insanlarız. Yine de bir takım projeler yaparak büyüyebileceğimiz şekilde bu işi ayarladık. Biz burayı yaparken dedik ki: ‘Buraya piyasadaki en iyi üç malzemeden biri alınacak.’Bütün cihazlarımız ne ikinci eldir, ne Çin Malı’dır. Hepsi kaliteli cihazlardır.

 

İKİ PROFESÖR, ÜÇ DOÇENT İLE ÇALIŞIYORUZ

 

Altyapımız mükemmel. Cihazlarımız iyi. Cihazlarımızın bakımını düzenli bir şekilde yapıyoruz. Bir de çok iyi bir ekip kurduk.Şu anda bizde iki profesör, üç doçent çalışıyor. Bu bölgede böylesi bir kadroya sahip hastane neredeyse yoktur.

 

HEKİMİZ. HEKİMİ ANLIYORUZ

 

Bunda şunun da etkisi var. Kendimiz de hekim olduğumuz için, hekimlerin sorunlarından daha iyi anlıyoruz. Kimsenin maaşını bir gün geciktirmiyoruz. Ne söz verdiysek onu yerine getiriyoruz. Ama şu konuda çok katıyız. Gelmeden önce araştırıyoruz ama baktık hekimin, hekimliği iyi değil. Veya hekimliği iyi, hasta ilişkileri iyi değil. Veya o özellikleri iyi, iş disiplini yok. O zaman yollarımızı ayırıyoruz.

 

HASTAYI DİNLEMEK VE ANLATMAK ÇOK ÖNEMLİ

 

Biz işe başlarken hastayı yakınımız gibi gördüğümüzü söylüyoruz. Gereksiz iş yapmayacaklarını, hastayla ilişkilerinin iyi olmaları gerektiğini anlatıyoruz. Bu bir bütün. Buna esnaflık da diyebilirsiniz ama ben bunu esnaflık olarak görmüyorum. Hastanın derdini dinlemek ve sonra da çözümünü hastaya, onun anlayabileceği bir dilde, makul bir şekilde, kızmadan ve sinirlenmeden anlatmak.

 

HASTALARIN ANLAYAĞI BİR DİLLE

 

Burada tahsil düzeyi genelde orta düzeyde. İşçi kesiminin yoğun olduğu bir ilçe. ‘Ben anlatayım nasıl anlarsa anlasın’ diye değil, onların anlayacağı şekilde dertlerini ve çözümlerini anlatması lazım. Eğer bunu yaparsanız başarılı olursunuz.

 

BİZ DE FEDAKARLIK YAPIYORUZ

 

Tabi bölgenin de hekim bulmak zorluğu gibi bir dezavantajı var. Kimisi İstanbul’da çocuklarını okutuyor. Bir takım sosyal faaliyetler orada daha yoğun. O yüzden buraya iyi doktor getirmek için biz de fedakarlık yapıyoruz. Maaşları biraz daha yüksek tutuyor ancak buradaki vatandaşların İstanbul’da yaşayanlara oranla ekonomik durumu daha zayıf olduğu için daha düşük ücret tahsil ediyoruz. Bu nedenle bizim gelirimiz, kazancımız İstanbul’daki hastanelere kıyasla daha düşüktür.

 

KADROMUZUN ÇOK BÜYÜK KISMI ÇERKEZKÖY’DE

 

Sağlıkçı kadromuzun hemen hemen tamamı burada oturuyor. Bir iki arkadaşımız Silivri’de oturuyor. Şehir dışında oturan arkadaşlarımızın da bir evi burada. İcapcı olmadığı, görevi olmadığı zaman hafta sonları gidiyor. Bu da onların en doğal hakkı.

 

YENİ YATIRIMA 2018 BAHARINDA BAŞLANACAK

 

 

 

ASTIM, KANSER VE İŞ KAZALARI

 

 

 

ÇOK GÜZEL BİR HASTANE YAPTIK

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —