Ramazan Sokağı kuruldu

Edirne İl Müftülüğünün öncülüğünde ve Edirne Kız KYK manevi danışmanı Gonca Çelik'in rehberliğindeki kız öğrenciler, II.Bayezid Külliyesi'nin gölgesinde eski Ramazan'ları günümüze taşıdı.

EDİRNE 25.03.2024 11:58:00 0
Ramazan Sokağı kuruldu

Dini ve tarihi bakımdan kadim bir geri plana sahip olan Külliye, kadim Ramazan geleneklerimize yıllar sonra ev sahipliği yaptı.

 

Etkinlik kaşık çekme adeti ile başladı ve gelen misafirlere Ramazan tembihnamesi verilmesi ile devam etti. Ardından davul eşliğinde Ramazan manileri okundu. Her misafire diş kirası olarak; menekşe, Kudüs kumbarası, misvak, horoz şekeri, leblebi tozu, oyuncak ve şekerleme hediye edildi. İftarın ardından öğrenciler kendi yazdıkları Karagöz-Hacivat perde oyunu ile sahne aldılar.

 

ÖDÜLLÜ BİLGİ YARIŞMASI DA DÜZENLENDİ 

 

Etkinliğe İl Müftüsü Hasan Başoğlu ile eşi Zehra Başoğlu, Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş ile eşi Ebru Okumuş ve ADRB Vaizesi Büşra Ülker katıldı.İl MüftüsüHasan Başoğlu, öğrencilerle hasbihal ederek şunları söyledi:"Evvela Ramazan-ı şerifinizi tebrik ediyorum. Geldi, gidiyor. Bu akşam da gördük ki eskiler Ramazan'ı ibadet şuurunun yanında derin bir neşe ve sevinç içerisinde yaşamışlar. Bizim de ibadetlerimizi tekrar eden adetler olmaktan çıkarıp hayatımızın içine almamız, onları sırtımızda yük değil, sevinç vesilesi kılmamız gerekiyor” dedi. Etkinlik "Ramazan Terimleri" isimli ödüllü bilgi yarışmasının yapılmasıyla sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ