Playoff Eleme Turu müsabakaları oynanacak

Edirne DSİ Spor'un normal sezonda grubu 4. sırada tamamladığı Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde Playoff Eleme Turu müsabakaları 19 Şubat tarihinde başlayacak. 

SPOR 11.02.2022 10:20:00 0
Playoff Eleme Turu müsabakaları oynanacak

Edirne DSİ Spor'un yer aldığı E Grubu'nun ilk sırada tamamlayan Emlak Konut Gelişim ve Çerkezköy Belediyesi'nin de yer aldığı Playoff Eleme Turu müsabakaları 19 Şubat günü Çağdaş Kolejliler - Emlak Konut Gelişim arasında Eskişehir Teknik (Anadolu) Üniversitesi Spor Salonu'nda saat 15.00'te oynanacak karşılaşma ile başlayacak. İki takım arasındaki ikinci maç ise 25 Şubat günü saat 16.00'da Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi'nde yapılacak.

 

KASTAMONU İSTİKLAL YOLU TAKIMINI AĞIRLAYACAK

 

E Grubu'nda sezonu 2. sırada tamamlayan Çerkezköy Belediyesi ise Playoff Eleme Turu'ndaki ilk maçını Kastamonu İstiklal Yolu takımı ile 20 Şubat günü saat 18.00'de Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Salonu'nda yapacak. Çerkezköy Belediyesi rövanş maçında 27 Şubat günü saat 14.00'de Kastamonu İstiklal Yolu takımına Hüsnü Tandoğan Spor Salonu'nda konuk olacak.

 

İKİ MAÇ ÜZERİNDEN ELEME USULÜ KARŞILAŞACAKLAR

 

Playoff'ta eşleşen takımlar biri kendi sahasında diğeri rakibin sahasında olmak üzere iki maç üzerinden eleme usulü karşılaşacak. Bu turda ilk müsabaka, sıralamada aşağıda yer alan takımın sahasında ikinci müsabaka rakip sahada olmak üzere sıra ile oynanacak. Her iki müsabakanın sonucu esas alınacak,s sayı averajı üstün olan takım Final Grubu'na katılmaya hak kazanacak. Final Grubu müsabakaları daha sonra TBF Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek olan tek bir il merkezinde oynanacak. Final Grubu müsabakaları sonucunda 1. ve 2. sırayı alan takımlar 2022-2023 sezonunda TKBL’de (Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi) oynamaya hak kazanacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU