‘Plastik Aşklar’ tiyatroseverlerle buluştu

ÇOSB'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, usta oyuncu Oya Başar’ın başrolde oynadığı ‘Plastik Aşklar’ isimli tiyatro oyunu Perşembe günü ÇOSB Konferans Salonu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

GÜNDEM 28.10.2022 13:25:00 0
‘Plastik Aşklar’ tiyatroseverlerle buluştu

Önceki akşam saat 19.30’da sahnelenen oyunu; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Elay, Ahmet Temiroğlu ve İlyas Kum, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Ahmet Çetin ve çok sayıda tiyatrosever izledi. Tiyatroseverleri salon girişinde karşılayan ÇOSB Yönetim Kurulu Eyüp Sözdinler, yönetim kurulu üyeleri ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın tiyatroseverlerle oyun öncesi salon girişinde yaptığı sıcak ve samimi sohbet de dikkatlerden kaçmadı. 

İZLEYİCİDEN TAM NOT ALDI

Ali Cüneyd Kılcıoğlu’nun yazdığı, Orçun Ucal’ın yönettiği, Oya Başar ve Ebru Kural’ın rol aldığı tek perdelik tiyatro oyununda; eğitimli, kültürlü, hayatla eğlenebilen, elit ama bir o kadar da alaturka Alev’le; çekingen, kendini savunmaktan korkan, geleneklerden bihaber, saf Sezen’in yüzleşmelerini, gelgitlerini, hayatla, kendileriyle ve ortak aşklarıyla olan hesaplaşmaları anlatıldı. İki kadının bir erkekle yaşadıkları trajikomik ilişkinin anlatıldığı oyunda ülkemizde birçok sosyal mesaj verilirken; alışılmış tiyatro oyunlarının dışında, Alev'in eşi, Sezen'in sevgilisi ‘Tolga’ karakterini canlandıran sanatçı Okan Bayülgen'in yanı sıra haber bülteni sunumunu yapan sanatçı Emre Karayel de tiyatro oyununa video görüntüleriyle konuk oldu. İki kadının, bölüşemediği ve ulaşamadığı Tolga’nın düşen İzmir uçağında öldüğünü düşünmeleri sonrası yaşanan olaylar ile aldatan, aldatılan ve boşanmış kadınların psikolojilerinin anlatıldığı oyunda, trajikomik olaylar birbiri ardına sıralandı. Uçak kazasında eski eşi Tolga’yı kaybeden Oya Başar’ın ve Tolga’nın sevgilisi Ebru Kural’ın kadın dayanışması salondan bol alkış alırken, oyunun sonunda öldü zannedilen Tolga’dan eşi Alev’e ve sevgilisi Sezen’e gelen telefon mesajları da barkovizyona yansıtıldı. Bu defa sahneye sesiyle ve görüntüsüyle gelen ve Tolga’yı canlandıran sanatçı Okan Bayülgen’in bilindiği gibi düşen İzmir uçağına binmediğini, uçağı kaçırdığı için otobüsle gittiği İzmir’de otel lobisinde bir başka kadınla tanışıp evlenme kararı aldığını açıkladığı videosunu izleyen Alev ve Sezen’in trajikomik diyaloglarının sergilendiği oyun seyirciden tam not aldı. 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Oyun sonunda oyuncular Oya Başar ve Ebru Kural’a ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ayrı ayrı çiçek takdim ederken; Oya Başar da ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yönetimini yaptıkları örnek sosyal sorumluluk projelerinden ötürü tebrik ederek, özellikle ÇOSB’nin engelli gençlerin yaşama tutunması için yaptığı projeden ötürü tebrik edip Sözdinler’in salona alkışlatması dikkatlerden kaçmadı. 

Haber / Şaban KARDEŞ