Pazarcılar Derneği’nde Kasım Korkmaz güven tazeledi

Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 9’uncu Olağan Genel Kurulu yapıldı.

GÜNDEM 8.01.2023 12:31:00 0
Pazarcılar Derneği’nde Kasım Korkmaz güven tazeledi

Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 9’uncu Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Kasım Korkmaz’ın Beyaz Liste, Müslüm Aktaş’ın ise Sarı Liste ile yarıştığı seçimlerin kazananı mevcut başkan Kasım Korkmaz oldu. 
 


Çerkezköy Kapalı Pazaryeri’nde cumartesi günü saat 13.00’de başlayan kongreye; AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Saray Esnaf ve Pazarcılar Dayanışma Derneği Başkanı Sunay İmuk, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Ali Bozdağ ve pazarcı esnafı katıldı. 


DİVAN OLUŞTURULDU 


Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan genel kurul, divanın oluşturulmasıyla devam etti. Divan Başkanlığı’na; Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Katip Üyeliğe Saray Esnaf ve Pazarcılar Dayanışma Derneği Başkanı Sunay İmuk, Saymanlığa ise Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Necati Aksu seçildi. Daha sonra Faaliyet Raporu okunarak, oy birliğiyle kabul edildi. Denetim Raporunun da okunarak oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından genel kurul, tahmini bütçenin görüşülmesi ile devam etti. 2023 yılı tahmini bütçesi 85 bin 200 TL olarak kabul edildi. 


PLAKET TAKDİM EDİLDİ 


Genel kurulda derneğin eski başkanlarına plaket de takdim edildi. Hayatını kaybeden eski başkan Hasan Terzi’nin oğlu Murat Terzi’ye plaketini Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül  verirken, Mahmut Hacıoğlu ve Cevdet Aydemir’e CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Cemal Korkmaz’a ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş plaket takdim etti.  


“DERNEKÇİLİK GÖNÜL İŞİDİR”


Beyaz Liste ile yarışan mevcut Başkan Kasım Korkmaz, olağan genel kurulda yaptığı konuşmada, “Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 9’uncu Olağan Kurulu’nun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kazanan pazarcı esnafımız olsun” derken, Sarı Liste ile seçimlere giren Müslüm Aktaş da “Çerkezköy Pazarcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 9’uncu Olağan Kurulu’na hoş geldiniz. Ben bugüne kadar derneğimizde emeği geçen tüm arkadaşlarıma, ağabeylerime teşekkür ediyorum. Ayrıca eski başkanımız Hasan Terzi’yi de rahmetle anıyorum. Dernekçilik gönül işidir. Biz de bu yola gönlümüzü vererek çıkıyoruz. Amacımız derneğimizi yönetimimiz ve üyelerimiz ile birlikte şeffaf ve güçlü bir şekilde, birlikte karar alarak yönetmektir. Emin olun ki bu seçimin kazananı hepimiz olacağız” ifadelerini kullandı. 


KORKMAZ YENİDEN BAŞKAN 


Daha sonra oy verme işlemine geçildi. 156 üyeden 137’sinin oy kullandığı seçimde oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Mevcut Başkan Kasım Korkmaz, 76 oy alarak güven tazeledi. Korkmaz başkanlığındaki yönetimde; Burhanettin Kaleli, Süleyman Aslan, M. Şakir Furan, Cumali Çiçek, Cemal Korkmaz, Yılmaz Bozkuş, Mehmet Doğanay, Ümit Kılıç, Cevdet Aydemir, Turan Polat, Mehmet Hacıoğlu, Mehmet Mustafa Uzun, İbrahim Soylu, Mehmet Güzel, Denetleme Kurulu’nda ise Sadullah Kahriman, Faik Çağlayan ve Musul Açıkgöz yer aldı. 
 

Haber / Buse AKIN