Özvar, Trakya Üniversiteler Birliği Toplantısı’na katıldı

Edirne’ye gelen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 22’incisi gerçekleştirilen Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Üst Kurul Toplantısına katıldı.

EDİRNE 27.02.2024 13:20:00 0
Özvar, Trakya Üniversiteler Birliği Toplantısı’na katıldı

Toplantıya, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Taşan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Köksal, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aras, TÜB Önceki Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Atalay, TÜB eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Ali İhsan Meşe katıldı.

 

“ÜNİVERSİTELER ARASI İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR”

 

Prof. Dr. Erol Özvar, amacı üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmek, Trakya Bölgesinde yükseköğretimin eğitim kalitesini arttırmak ve Balkanlarla aramızdaki yükseköğretim ilişkilerini güçlendirmek olan Trakya Üniversiteler Birliği’nin, üniversitelerin bulundukları muhitin, ülke sınırlarının dışında bulunan üniversitelerle etkileşim içine girmesine en çok hizmet eden birliklerden biri olduğunu belirterek, böylelikle Yükseköğretim Kurulunun temel amaçlarından birine de önemli bir katkı sağladığını söyledi.

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

“Başta Trakya Üniversitesi olmak üzere diğer üye üniversitelerimizin bilhassa Balkan coğrafyasında bulunan üniversitelerle olan münasebetleri fevkalade takdire şayandır” şeklinde konuşan Özvar, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna, Hırvatistan ve Sırbistan’daki üniversitelerle kurmuş oldukları başarılı ilişkilerden dolayı Trakya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin rektörlerini tebrik etti. Özvar, “Biz Yükseköğretim Kurulu olarak Birlik üyesi üniversitelerimizin bilhassa Balkan coğrafyasındaki üniversitelerle daha sıkı iş birlikleri kurmalarını arzu ediyoruz. Başta sağlık olmak üzere, bilişim ve mühendislik alanında bu coğrafyanın önde gelen üniversiteleriyle iş birliği yapmalarını teşvik ediyoruz. Bundan sonra da Yükseköğretim Kurulu olarak sözünü ettiğim bu üç alanda üniversitelerimizin Balkan üniversiteleriyle olan iş birliğinin artırılması hususunda daha yakın temasların ve ortak çalışmaların ortaya konulması için her türlü idari ve kurumsal desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“TÜRKİYE’NİN YUMUŞAK GÜÇLERİNDEN BİR TANESİ”

 

Özvar, “Türkiye’nin yumuşak güçlerinden bir tanesi inanıyoruz ki, üniversitelerdir. Üniversiteler, Türkiye Cumhuriyeti’nin bilim diplomasisini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan kurumların başında gelmektedir. Biz Yükseköğretim Kurulu olarak bilim diplomasinin Türk diplomasisi içerisinde son zamanlarda giderek artan ağırlığını görüyoruz ve bunu destekliyoruz. Bundan sonra da bilim diplomasisi alanında üzerimize düşen bütün görevleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

“TÜM BİRİMLER İLETİŞİM HALİNDE”

 

42 alt çalışma grubu sayesinde Trakya Üniversiteler Birliği’ne üye üniversitelerin tek bir üniversite gibi hareket edebildiğini söyleyen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise, alt çalışma grupları sayesinde üniversitelerin tüm birimlerinin birbiri ile iletişim halinde olduklarını, görüş alışverişinde bulunduklarını ve başarılı ortak çalışmalara imza attıklarını vurguladı. TÜB tarafından her yıl düzenlenen 35-40 civarında ortak etkinlik olduğunu belirten Tabakoğlu, birlikte hareket ederek çok hızlı bir şekilde organize olabildiklerini ve bunun bir örneğini Trakya Kariyer Fuarında ortaya koyduklarını ifade etti. “Kariyer fuarı hazırlıklarını Birliğimiz sayesinde 1 ay içerisinde tamamlayarak 50 şirket ve 400 firmanın katıldığı muhteşem bir fuar yaptık.” ifadelerini kullanan Rektör Tabakoğlu, “Bu yüksek performansla Birliğimizin, Türkiye’nin en iyisi olmaya aday olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

 

2024 HEDEFLERİNDEN BAHSETTİ

 

Toplantı, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aras’ın Trakya Üniversiteler Birliği’nin tanıtım sunumunu gerçekleştirmesi ile devam etti. Aras konuşmasında, birliğin kuruluşu, faaliyetleri ve 2024 hedeflerinden bahsetti.

 

Haber / Gülçin ÇALIŞKAN