Özel İrmet Hospital, Kırgızistan’dan da hasta kabulüne başladı

Sağlık turizmindeki atılımlarını sürdüren Çerkezköy Özel İrmet Hospital, yurt dışından gelen hastalara şifa olmaya devam ediyor.

YAŞAM SAĞLIK 20.05.2023 16:32:00 0
Özel İrmet Hospital, Kırgızistan’dan da hasta kabulüne başladı

Her ay İspanya, New York, Portekiz, İngiltere ve diğer ülkelerden gelen 200-250 hastayı kabul eden İrmet Hospital, Kırgızistan’dan gelen hastaları da tedavi etmeye başladı. Sistemi oturttuklarını ve yurt dışından gelen, genel durumu kötü olan hastaları iyileştirdiklerini kaydeden Başhekim Dilek Köse, “Tüm branşlarda ağır vakaları kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Özel İrmet Hospital Hastanesi’nde bugün saat 11.00’de, yurt dışından gelen hastalara uygulanan sağlık hizmeti hakkında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Çerkezköy Özel İrmet Hospital Başhekimi Uzm. Dr. Dilek Köse, Genel Müdür Yardımcıları Naim Söylemezoğlu ve Ayla Demir, Kurumsal Pazarlama ve İletişim Müdürü Özge Üngüt, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Rifat Saygın Altınağ, Op. Dr. Aibek Erkibaev, Kurumsal İletişim Uzmanları Uğur Gürkan, Kübra Keskin Işık ve Ferdi Gören, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

 

 

 

 

“YURT DIŞINDAN GELEN HASTALARIMIZA ŞİFA OLUYORUZ”

 

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Rifat Saygın Altınağ, “Bölgemizdeki hastalara şifa dağıtırken, yurt dışından hastanemize gelerek şifa arayan hastalarımıza derman olmak da bizim için gurur verici. Güzel işlere imza attığımızı düşünüyoruz. Yurt dışından gelen hastalarımıza şifa olurken, bölgemizdeki hastalarımıza da güzel hizmet sunmaya devam ediyoruz. Yurt dışından gelen hastalarda A grubu vakalara da ulaştık. A grubundan kastımız, özel vaka, yani üst basamak hastanelerde tedavi uygulanabilecek önemli vakalar aldık. Yurt dışından hastalarımız gelmeye devam ediyor. Son olarak Op. Dr. Aibek Erkibaev hocamızın referansıyla Kırgızistan’daki hastaları da hastanemize getirmeye başladık” dedi. 

 

“YAPAMAYACAĞIMIZ AMELİYAT YOK”

 

İrmet Hospital olarak yurt dışından her geçen gün daha fazla hasta kabul ettiklerini kaydeden Op. Dr. Rifat Saygın Altınağ, “Beyin ve Sinir Cerrahisi olarak şu an bizim yapamayacağımız ameliyat, uygulayamayacağımız tedavi yok. Tüm müdahaleleri yapabilecek hem altyapımız hem yoğun bakımımız, hem anestezi ekibimiz hem de personelimiz var. Ağır vakalarda da bunu ispatladık. Bölgemizde bir Beyin Cerrahi Merkezi oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“BÖLGEMİZDE İLK OLABİLİR” 

 

Yurt dışından görüştükleri birkaç hastanın daha olduğunu belirten Altınağ, “Beyin pili, bölgemizde bildiğim kadarıyla hiç yapılmadı. Beyin pili ile ilgili bir hastamızla görüşüyoruz. Bölgemizde ilk olabilir. Skolyoz hastası olan biriyle görüşüyoruz. Sadece yurt dışı hastaları için söylemiyorum, biz tüm hastalarımıza aynı kalitede hizmet sunuyoruz. Biz iyi bir ekibiz. Basit gibi görünen fakat zor olan birçok ameliyatın üstesinden geliyoruz. Ekip gerçekten çok önemli, sadece cerrahların başarısı yetmiyor. Cerrahlarımız çok başarılı evet ama ekibimiz de çok güçlü” dedi. 

 

“KENDİSİNİ KANITLAMIŞ BİR HASTANE” 

 

Kırgızistan’da 6 yıl Tıp Fakültesi’nde eğitim aldıktan sonra İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde 5 yıl boyunca ihtisasını yaptığını kaydeden Op. Dr. Aibek Erkibaev de “Daha sonra İrmet Hospital de göreve başladım. Meslek hayatıma burada başladım. İyi ki buradayım diyorum çünkü İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi konusunda kendisini kanıtlamış bir hastane. Doktorları, şartları bakımından çok gelişmiş bir hastane” dedi. 

 

“YAVAŞ YAVAŞ TANIMAYA BAŞLADILAR” 

 

Kırgızistan’daki hastaların yavaş yavaş İrmet Hospital’ı tanımaya başladığını da kaydeden Op. Dr. Aibek Erkibaev “İlk hastalarımızı kabul ettik. Devamının geleceğini düşünüyoruz. Kabul ettiğimiz hastalarımızın sonuçları güzeldi, memnun kaldıklarını söylediler. Hastalarımızdan biri 7 aylıkken doğan, şu an 1 aylık olan prematüre bir bebekti. Ameliyat olması gerekiyordu. Kırgızistan’da ameliyatın riskli olduğunu söyleyip, risk alamayacaklarını bildirmişler. Kırgızistan’ın en iyi hastaneleri kabul etmemiş. Biz değerlendirdik ve ameliyat etmeyi kabul ettik. Başhekimimiz Dilek hanım da bize anestezi konusunda yardımcı oldu ve başarılı bir ameliyata imza atıp hastamızı taburcu ettik” dedi. 

 

“TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELİP TEK BASTONLA TABURCU OLDU”

 

Kırgızistan’dan gelen diğer hastanın 51 yaşında erkek hasta olduğunu kaydeden Erkibaev, “Birçok hastalığı vardı. En önemlisi olan kol ve bacaklarda uyuşma ve güçsüzlük şikâyeti ile hastanemize başvurdu. Ayrıca şeker hastalığı vardı. 9-10 senedir kortizon kullanan bir hastaydı. Bu yüzden kemikleri de yıpranmış durumdaydı. Kırgızistan’daki doktorlar olumsuz konuşmuş. Ameliyatın riskli olduğunu söylemişler. Biz muayene ettik ve ameliyat ettik. Ameliyat başarılı geçti, tekerlekli sandalye ile gelen hastamızı tek bir bastonla taburcu ettik. Üçüncü vakamız ise diş hastamızdı. Yine orada yapılamayan bir işlem gerektiriyordu. Hastamız 6,5 yaşındaydı ve sol çene kemiğinde iltihap vardı, 2 yıldır sıkıntı çekiyordu. Ağrısı, şişliği vardı, antibiyotik kullanıyordu. Kırgızistan’da bir kez ameliyat da olmuş ama iyileşememiş. Biz Diş Hekimiz Sina Tanju bey eşliğinde hastamızı ameliyat ettik. Şu an çocuğun durumu iyi. Bu da bizi çok mutlu etti” dedi. 

 

“TÜM BRANŞLARDA HASTA KABUL EDEBİLİYORUZ” 

 

Sağlık turizmini 7-8 yıldır sürdürdüklerini kaydeden Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı, Başhekim Dilek Köse de “Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında ise yurt dışından ilk kez hasta kabul ettik. Genelde yaptığımız ameliyatlar obeziteye ve plastik cerrahiye yönelikti. Diğer branşlardan çok fazla hastamız olmuyordu. Beyin Cerrahisine de Op. Dr. Rifat Saygın Altınağ ve Op. Dr. Aibek Erkibaev ile adım atmış olduk. Tüm branşlarda hasta kabul edebiliyoruz artık. Sonuçların iyi olması da bizi çok mutlu ediyor, motive oluyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse AKIN