Özel çocuklarla birlikte ağaç diktiler

Edirne İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, birliğe davet ettikleri özel çocuklarla birlikte ağaç dikti.

EDİRNE 22.03.2024 15:39:00 0
Özel çocuklarla birlikte ağaç diktiler

Verimli toprakların erozyona uğramasını engellemek, iklim krizinin etkilerini azaltmak, biyoçeşitliliğin devamını sağlamak, insan sağlığı ve ekolojik dengeyi korumak için vazgeçilmez olan ormanların korunması ve farkındalık oluşturulması açısından dünyada ve Türkiye’de 21 Mart Ormancılık Günü olarak kutlanıyor. 

 

ÇEVRE VE DOĞA SEVGİSİ AŞILANDI 

 

Bu kapsamda Edirne İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından birliğe davet edilen özel çocuklarlabirlikte birlik içerisinde ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Çocuklara çevre ve doğa sevgisi bilinci aşılanması amaçlandı. İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Tüm yaşayan canlıların ortak kullanımına sunulan dünyamızda daha yaşanabilir bir ortam sağlamak amacıyla çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik faaliyetlerimize, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edilecektir” denildi. 

 

Haber / Gülçin ÇALIŞKAN