“Nitelikli bireyler olduğunuzun farkında olun”

Trakya Üniversitesi Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimleri Yüksekokulu, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.

GÜNDEM 25.06.2022 17:44:00 0
“Nitelikli bireyler olduğunuzun farkında olun”

Keşan Atatürk Stadyumu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende öğrenciler, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep fırlatarak yaşadı.

AİLELERİ DE ORTAK OLDU

Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ile Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrenciler, düzenlenen tören ile diplomalarına kavuştu. Diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Törende, öğrencilerin yaşadığı mezuniyet heyecanına aileleri de ortak oldu.

OKUL BİRİNCİLERİ KONUŞMA YAPTI

Keşan Atatürk Stadyumu Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene; CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serhat Hüseyin, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Hayırsever İş İnsanı Ahmet Yörük, ademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan törende, mezun öğrenciler adına söz alan Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu birincisi Fatih Aksu ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimleri Yüksekokulu birincisi Selin Erok, konuşmalarını üzerlerinde emeği olan ailelerine ve hocalarına teşekkür ederek sonlandırdı.

 

“DONANIMLI BİRER BİREY OLARAK BURADASINIZ”

Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serhat Hüseyin, uzun ve zahmetli bir öğrenim sürecini geride bıraktıklarını belirterek, “Sevgili gençler, birkaç yıl öncesinde merak, heyecan ve belki biraz endişelerle başladınız üniversite eğitiminize. Oysa bugün kendine güvenen, dopdolu, donanımlı birer birey olarak buradasınız. Uzun ve zahmetli bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız. Bu süreçte mesleğinizin bilgi ve incelikleriyle donandınız. Tek başınıza önemli şeyler başardığınız gibi bir grup olmayı, birlikte yaşamayı, ekip dayanışmasını öğrendiniz. Sizler geliştiğiniz gibi çevrenizi de geliştirdiniz. Ulaştığınız bu nokta, yolunuzun sonu değil elbette. Artık yollarınız dağılacak ve ülkemizin dört bir yanında koşmaya devam edeceksiniz. Sizler bizim, güzel insanımıza uzanan sıcak ellerimizsiniz. Gittiğiniz yerlere sadece sağlık hizmeti götürmeyeceksiniz. Beraberinizde eğitim, anlayış, barış ve aydınlık götüreceksiniz. Bunlar, sizin Trakya Üniversitesi mezunu olma farkınızı yansıtacaktır. Markanızı davranışlarınızla hissettireceksiniz. Sizlerden hem hocanız hem de büyüğünüz olarak öncelikli dileğim budur. Nitelikli bireyler olduğunuzun farkında olun ve bu farkı yaşamınıza yansıtın. Yolunuz her zaman açık ve aydınlık olmayacaktır. Bu noktalarda pes edip karamsarlığa kapılmayın. Unutmayın sizler çevrenizdeki karanlığı dağıtacak kadar pırıl pırılsınız” dedi.

“ÇOK ÖZEL BİR GÜN YAŞIYORUZ”

Törende konuşan Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi de çok özel bir gün yaşadıklarını belirterek, bu anın yaydığı pozitif enerjinin hayat boyu öğrencilerin üzerinde olmasını diledi. Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında da bilgiler paylaşan Prof. Dr. Ahmet Atakişi, “Trakya Üniversitesi Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2009 yılında kurulmuş, lisans düzeyinde akademik faaliyetlerine başlamış ve 2014 yılında ilk lisans mezunlarını vermiştir. Bugün 9. Mezuniyet Törenimiz ile toplam 327 mezun vermekten dolayı gurur duyuyoruz. Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak, yenilik ve değişimlere duyarlı, mesleki standartlar düzeyinde hizmet veren, eğitim, yönetim ve araştırmalarda rol ve sorumluluk alarak mesleki kariyerini geliştiren, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi ilke edindik. Bu hedefe ulaşmada desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Trakya Üniversitesi Rektörlüğümüze, kaliteli eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde, mükemmel bir şekilde işletilmesindeki özverili çalışmalarından dolayı akademik ve idari personelimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“HAYATIN HER SAFHASINDA SİZLERE REHBER OLACAK”

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer ise ailelere özverileri için teşekkür ederek, evlatlarının mezuniyetinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Mezun öğrencileri, üniversite eğitimi sonrası yeni yaşamlarına uğurlamanın heyecanını yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Ahmet Hamdi Zafer, “Üniversitede aldığınız eğitim sonrası yeni bir hayata başlıyorsunuz. Burada edindiğiniz bilgi ve kazandığınız tecrübeler, hayatın her safhasında sizlere rehber olacak. Gelişme ve ilerleme ancak sürekli öğrenmeye açık olmak ve devam etmekle mümkün olabilir. Sizlere başarılı bir meslek hayatı, sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyorum. İnşallah, ülkemiz, aileleriniz, devletimiz ve milletimiz için hayırlı hizmetlere vesile olursunuz” ifadelerini kullandı.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİN REHBERLİĞİNDE MÜMKÜN OLACAK”

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın bilimin, aklın, millî ve manevi değerlerin rehberliğinde mümkün olacağını söyleyerek, öğrencilerin ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olmasının kendileri için en büyük gurur ve mutluluk kaynağı olacağını vurguladı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen hocalara ve fedakâr ailelere teşekkür etti. Tören, dereceye giren ve mezun olan öğrencilere plaket ve diplomalarının verilmesinin ardından meslek antlarının okunması ve kep atma töreniyle sona erdi.

Haber / Erdal AYDIN