NEGEM'de proje destek eğitimleri başladı

Kırklareli Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Nesiller Arası Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen proje destek eğitimlerinin ilk etkinliğine katılan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, "Bu

GÜNDEM 22.11.2021 15:01:00 0
NEGEM

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 yılı Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı çerçevesinde Trakya Kalkınma Ajansı ile Kırklareli Üniversitesi arasında gerçekleşen protokol kapsamında kurulan Nesiller Arası Gelişim Merkezi (NEGEM), Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü 3. Merkezi derslik binasında faaliyet gösteriyor.

 

SOSYAL YAŞAMA AKTİF KATILIMLARI DESTEKLENİYOR

 

Geçen yıl 1 milyon 24 bin TL bütçe ile kurulan NEGEM, Kırklareli’ndeki dezavantajlı çocuk, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile ailelerinin sosyal yaşama aktif katılımlarını desteklemeyi amaçlıyor. NEGEM’de yetişkinlerin sosyal yaşama aktif katılmaları için dijital okur-yazarlık, sağlıklı yaşam becerileri, sağlık okur-yazarlığı, müzik, hobi ve resim sanatından farklı destek eğitimleri yürütülüyor. Destek eğitimleri, Kırklareli Merkez İlçe ve bağlı köylerden gönüllü katılan yetişkinlere ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca NEGEM'de dezavantajlı çocuklara yönelik gelişimsel izleme, değerlendirme ve destek eğitimleri de haftalık olarak devam ediyor.

 

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ İŞ BİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLÜYOR

 

NEGEM faaliyetlerinin organizasyonu; Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yeliz Mercan, Proje Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Doğan Ünal, Araştırmacı Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İşeri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Kırklareli Üniversitesi çeşitli öğrenci kulüpleri iş birliğinde yürütülüyor.

 

5 FARKLI ALANDA YAPILDI

 

Projenin yetişkinlere hitap eden ilk destek eğitim etkinliği önceki gün Kırklareli merkeze bağlı Armağan Köyü’nden 26 gönüllünün katılımı ile dijital okuryazarlık, sağlık okuryazarlığı, sağlıklı yaşam, müzikte ritim ve takı tasarımı alanlarında yapıldı.

 

“ÜNİVERSİTE-TOPLUM ETKİLEŞİMİNİN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR”

 

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, “Bu proje ile Kırklareli’nde üniversite - toplum etkileşimini arttırmak, tüm vatandaşlarımızın üniversitenin sahip olduğu bilgi birikimi, teknolojik, fiziksel ve sosyal imkânlarından yararlanmasını sağlamak ve üniversitenin sosyal etki değerini toplumun tüm kesimlerine yansıtmak için farklı çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İLETİŞİM BECERİLERİ KAZANMALARI HEDEFLENİYOR

 

Katılımcılarla da görüşen Rektör Şengörür, “Bu merkezi üniversite ve Kırklareli halkının etkileşimini arttırmak amacıyla kurduk. Merkez faaliyetleri proje bittikten sonra da aralıksız sürecek. Katılımcıların önerileri doğrultusunda destek eğitimlerinin çeşitliliği de arttırılacak. Bu destek eğitimleri sayesinde katılımcıların günlük yaşantılarında ihtiyaç duydukları ve hayatlarını kolaylaştıran dijital yollarla sağlık hizmetlerine erişim, e-devlet kullanımı, bilinçli ilaç kullanımı ve beslenme, hastalıklardan korunma ve hijyen gibi kazanımların yanı sıra bilinçli bilgisayar kullanımı, takı tasarımı, müzik, resim ve iletişim üzerine de beceri kazanmaları hedefleniyor” şeklinde konuştu.

 

Haber / Erdal AYDIN