Minik öğrencilerden Edirne Kent Müzesi’ne ziyaret

Özen Kreş ve Gündüz Bakımevi 5 yaş grubu Denizciler sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Selin Vardar eşliğinde Edirne Kent Müzesi’ni ziyaret etti.

EDİRNE 25.04.2024 09:55:00 0
Minik öğrencilerden Edirne Kent Müzesi’ne ziyaret

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nün, tarih ve kültürü koruma bilincini küçük yaşta oluşturma ve yaygınlaştırma amacını taşıyan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Özen Kreş ve Gündüz Bakımevi 5 yaş grubu Denizciler sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Selin Vardar eşliğinde Edirne Kent Müzesi’ni ziyaret etti. 

 

Sanat Tarihi Bölümü mezunlarından Bilal Sarigül ve İdil Güler, minik öğrencilere tarihi eserlerin önemini anlattı. Müze gezisinin ardından Sanat Tarihi Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Başak Seven ve Tan Şevik, çocuklara “Zeliş ile Aliş” adlı kukla gösterilerini sergiledi.

 

DANS EDEREK EĞLENDİLER

 

Başak Seven’in kaleme aldığı piyesin izlenmesinin ardından minik öğrenciler, Sanat Tarihi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Harun Filiz’in gitarıyla seslendirdiği şarkılar eşliğinde dans ederek 23 Nisan coşkusunu yaşadı. Etkinlik, çocuklara bayrak ve rozet verilmesiyle sona erdi. 

 

YENİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Yılmaz “Sanat Tarihi Bölümü olarak çocuklarımızın 23 Nisan coşkusuna katkı sunmak, ülkemizin ve kültürümüzün değerlerini tanımalarını sağlamak ve aynı zamanda bu değerlere sahip çıkma bilincini oluşturmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Çocuklarımızın keyifli bir 23 Nisan geçirmelerini sağlayan öğrencilerimiz Bilal Sarigül, İdil Güler, Başak Seven, Tan Şevik ve YağmuzCetiz’e çok teşekkür ederim. Bu önemli sosyal sorumluluk projesine destek veren akademisyenlerimize, Özen Kreş’i çalışanlarına ve Edirne Kent Müzesi Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunarım. Sanat Tarihi Bölümü olarak toplumun çeşitli kesimleriyle, tarih ve kültür temalı yeni sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Mehmet Burak TEKEŞ