Milletvekili Arkaz: Cumhur İttifakı bir iman birliğidir

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından düzenlenen ‘Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı Kapaklı’da da düzenlendi.

GÜNDEM 23.05.2022 15:45:00 0
Milletvekili Arkaz: Cumhur İttifakı bir iman birliğidir

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından Cumartesi günü saat 18.30’da düzenlenen toplantıya; MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri; Derya Bulut, Burhan Coşkun, Murat Turna ve Koray Önsel, Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, MHP Şarköy İlçe Başkanı Gökhan Yıldız, Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Değirmenci, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Zafer Şengöz, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Toplantı, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

“BİR VE BERABER OLMA GÜNÜDÜR”

Daha sonra konuşmasının yapan Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, “Bugün 7 düvelin üstümüze geldiği bu dönemde, bir ve beraber olma günüdür. Hasımlığımızı da kavgalarımızı da daha sonra yaparız. Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan da askeri üstler kurmakta, yığınaklar yapmaktadır. Rusya ve Ukrayna savaşı ortada. Demokrasi getireceğini iddia eden, medeniyetin tek dişi kalmış canavarları, sözde medeni ülkeler Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne saldırmış ‘Böl, parçala, yönet’ politikalarını uygulamışlardır. Halbuki Yunus Emre'yi tanısalardı, onlara su öğüdü ile seslenirdi: ‘Gelin birlik olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz’” ifadelerini kullandı.

 

“HER ŞEYİ ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ÖĞRENDİM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, MHP MYK Üyeleri; Koray Önsel, Murat Turna, Burhan Coşkun ve Derya Bulut’un konuşmalarının ardından kürsüye gelen İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, siyaset hayatına nasıl atıldığından bahsetti. Arkaz, “Bazen bana siyasete nereden ne zaman başladığımı soruyorlar. Ben Ülkü Ocakları’na Sivas’ta 1971 yılında gittim. ‘Ondan sonrasını bilmiyorum’ diyorum. Her şeyi Ülkü Ocakları’nda öğrendim. Vatan, millet sevgisini ve diğer her şeyi Ülkü Ocakları’nda öğrendim” dedi.

 

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN GİZLİ AJANDASI YOK”

Arkaz, konuşmasının devamında Cumhur İttifakı’ndan bahsetti. Cumhur İttifakı’nın ilelebet devam edeceğini vurgulayan Milletvekili Arkaz, “Cumhur İttifakı, bir iman birliğidir. Cumhur İttifakı’nda kapı arkası pazarlıkları olmamıştır, gizli ajandası yoktur. Türk Milletinin ta kendisidir, değerleridir, ezandır, bayraktır. Cumhur İttifakı ne zaman ve nasıl kuruldu? Biliyorsunuz ki 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Türk Milletini yok etmek isteyen bir kalkışma oldu. 15 Temmuz çok çok önemli, iyi etüt etmek lazım. O gece liderimiz Devlet Bahçeli, bizzat evinden kalkıp Genel Merkeze geldi ve ışıkları yaktı. Olayı oradan takip etti ve dedi ki: ‘Devletin, milletin ve hükümetin yanındayız’ Cumhur İttifakı işte o gece kuruldu” şeklinde konuştu.

“ŞU AN YURT İÇİNDE TERÖRİST KALMADI”

Cumhur İttifakı’nı milletinin kendisinin kurduğunu da dile getiren Milletvekili Hayati Arkaz, “Cumhur İttifakı ilelebet devam edecektir. Bizim temennimiz budur. Cumhur İttifakı ile beraber teröristler kazdıkları hendeklere birer birer gömüldüler ve gömülmeye de devam ediyorlar. Terörist bitirildi, şu an yurt içinde terörist kalmadı. ‘Şu kadar kaldı’ falan diyorlar ya, onlar hikaye. Kalmadı. Sempatizanları vardır, fırsat bekleyenler de vardır ama Allah onlara fırsat vermesin. Yurt dışında kandil defalarca patladı, o mağaralar kafalarına yıkıldı. Hem havadan hem de karadan yıkıldı. Kandile de girilmiştir” dedi. Arkaz, “Karşıda zillet ittifakı var, bu zillet ittifakının ne yaptığı belli değil. Cumhuriyet Halk Partisi, hepimizin dedelerinin partisi. Çünkü 1950’den önce başka parti yok. CHP, 99 yıllık bir parti. 1923’te kurulmuş. Şu anda marjinal sol partileri ve de pkk’yı teslim almış, bunu samimi ve içten söylüyorum” dedi.

“KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ”

Türk askerini sırtından vuran, Türk polisini sırtından vuran, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak isteyen, milleti bölmek isteyen bir terör örgütünün milletvekilini Meclis’te istemediklerini de belirten Arkaz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Onların hepsi terörist. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir terör örgütü uzantısını Meclis’te barındırmazlar. Genel Başkanımız son 3 yıldır diyor ki: ‘Hdp’nin derhal kapatılması lazım. Bunlar hain, bunlar kandilin sözcüsü. Her hdp binası pkk’nın hücresi. Bütün işler orada bitiyor’ diye. Yazıktır, günahtır. Bir de devletten bunlara maaş veriyoruz, bir de seçim yardımı yapılıyor. Böyle bir şey olur mu?  Sen bizim çocuklarımızı, kardeşlerimizi şehit et, ondan sonra biz size yardımcı olalım”

Haber / Buse SERİN