Lenfödem hastalığının nedenleri ve tedavisi tartışıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı tarafından “Lenfödem Rehabilitasyonu” konulu toplantı ve eğitim semineri düzenlendi.

YAŞAM SAĞLIK 25.05.2023 14:19:00 0
Lenfödem hastalığının nedenleri ve tedavisi tartışıldı

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya konuşmacı ve eğitici olarak Türkiye Lenfödem Derneği Başkanı Prof. Dr. Pınar Borman ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Lenfödem Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel katıldı.

 

 

ÇOK BOYUTLU BİR HASTALIK

Etkinliğin açılışında konuşan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, lenfödemin çok boyutlu bir hastalık olduğunu belirterek, tanı ve tedavi sürecinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hekimlerinin birincil rol aldığını ifade etti. Trakya Üniversitesi’nin, ülkemizde lenfödem rehabilitasyonu hizmeti veren az sayıda merkezden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akata, her çarşamba düzenli olarak yapılan lenfödem polikliniği ile lenfödem hastalarının takip ve tedavisinin yürütüldüğünü dile getirdi. 

 

UYGULAMALI EĞİTİM DE VERİLDİ

 

Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ödem ve lenfödem sorununun nedenleri ile tedavisinin enine boyuna tartışıldığı etkinlikte, uygulamalı eğitimler de verildi. Lenf sistemine yönelik spesifik egzersizler, lenfödem masajı, cilt bakımı, korunma amaçlı bandajlama yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi. Etkinliğe Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Taştekin, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Derya Demirbağ Karayel, Prof. Dr. Murat Birtane, Doç. Dr. Filiz Tuna ve Dr. Öğr. Üyesi Hande Özdemir ile Tıp Fakültesi öğretim elemanları, fizyoterapistler, hemşireler ve fizik tedavi teknikerleri katıldı.

 

Haber / Buse AKIN